Eson Pac investerar nu i digitala och automatiska falsmaskiner

PUBLICERAD: 19 juni 2019
UPPDATERAD: 25 januari

Falsmaskin TH56 från Heidelberg utgör hjärtat i de två nya produktionslinjerna för bipacksedlar. (Bild Heidelberg)|”Vi investerar nu i två nya kompletta produktionslinjer för falsning av bipacksedlar”, säger Pierre Åkesson. (Bild Eson Pac)

Vid sin produktionsenhet i Köpenhamn investerar svenska förpackningskonverteraren Eson Pac i två produktionslinjer för falsning av bipacksedlar. Investeringen görs för att möta efterfrågan och de allt tuffare kraven inom bipacksedlar till läkemedelsförpackningar.

Bipacksedlar har på senare år gått mot större storlekar, mindre batcher och mer komplicerade falsningar till följd av ökade lagstiftningskrav inom läkemedelsbranschen. Eson Pac, som har specialiserat sig inom läkemedelsförpackningar, ser att denna utveckling inte på något sätt kommer att avta.

”Vi investerar i produktionslinjer för falsning av bipacksedlar”, säger Pierre Åkesson. (Bild Eson Pac)

Av ett pressmeddelande framgår att Eson Pac har satsat betydligt på senare år för att öka både tryckkapaciteten och efterbehandlingen. Nu bygger de vidare genom att förstärka med två digitala falslinjer till produktionen i Köpenhamn.

”Utöver de investeringar vi redan har gjort för att öka vår kapacitet av bipackssedlar, så installerar vi nu två nya kompletta produktionslinjer för falsning, där maskinparkens hjärta består av två falsmaskiner TH56 / 8-6 från Heidelberg. Dessa linjer kommer att komma i produktion i slutet av juni”, säger Pierre Åkesson, operativ chef på Eson Pac.

Satsningen på de automatiserade och digitaliserade falsmaskinerna ger Eson Pac en fördel, när det kommer till ökad flexibilitet och kapacitet. En annan sak som förbättras är setup-tiderna, jämfört med äldre maskiner på marknaden. De digitala falsmaskinerna är också idealiska för att hantera mindre batcher.

Text Claes Nordström, Pack Sweden

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax