Eson Pac Group får ny VD och ny styrelseordförande

PUBLICERAD: 18 april 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Fredrik Ståhl|i dag styrelseordförande i Eson Pac Group

Styrelsen för Eson Pac Group har utsett Fredrik Ståhl – för närvarande styrelseordförande i bolaget – till ny VD och koncernchef för Eson Pac Group, med tillträdesdatum den 1 juni 2016. När Fredrik Ståhl tillträder kommer nuvarande interimistiske VD:n Lars Richardsson att återgå till sin tjänst som COO för Eson Pacs etikettverksamhet.

Till ny styrelseordförande efter Fredrik Ståhl har utsetts nuvarande styrelseledamoten Ann Rydholm.

”Det är den perfekta tidpunkten för Fredrik Ståhl att tillträda som Eson Pacs nästa VD. Med ägarnas gemensamma ambitioner att bli ett erkänt europeiskt företag, tar Eson Pac ytterligare ett steg framåt och in i ett nytt skede i utvecklingen. Fredriks långa erfarenhet från förpackningsindustrin, internationellt ledarskap och förmåga att ingjuta energi och skapa drivkraft i organisationer är precis de ledaregenskaper Eson Pac behöver i detta skede. 
Vi är även glada att Ann Rydholm accepterat rollen som styrelseordförande, detta knyter samman vår framtid med den kultur och historia som Ann och hennes familj byggt upp i företaget”, kommenterar Henrik Jonsson, VD för ägaren Nalka Invest (fd. Inter IKEA Investments).

”Jag är helt trygg i beslutet av Fredrik Ståhl som VD för vårt fina företag och jag ser fram emot rollen som styrelseordförande och att ta ytterligare ett steg närmar utvecklingen av Eson Pac. Jag vill även ta tillfället i akt att tacka Lars Richardsson, som axlat ansvaret som interimistisk VD för företaget under denna process”, säger Ann Rydholm.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Drupa 2024 - Många vill ha en bit av kakan inom etikettproduktion

Packnews danska redaktör, Søren Winsløw, sammanfattar här sina intryck från Drupa ur ett etikettperspektiv. Digitalisering är ett gångbart ord i detta sammanhang.
canon_drupa_01xx

Bioplast kan bli en väsentlig del av klimatlösningen om vi tänker kreativt och samarbetar!

Det senaste COP-mötet i Dubai lämnade visserligen mycket kvar att önska för den globala civilisationens framtid. Däremot så var delegaterna överens om att det fossila kolet behöver avvecklas. Ju förr dess bättre ska vi nog tillägga. Det här debattinlägget från Nordisk Bioplastförening framför synpunkter på detta.
Foto: Riccardo Annandale, Unsplash

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i Fujifilms flaggskepp Revoria Press PC1120.
Henrik-stor

Affär på Drupa: Först i Norden med bjässe från MGI

Norska RK Grafisk stärker sina möjligheter till förädling med partiell lack och varmfoliering genom att investera i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Affären gjordes på Drupa och installationen blir den första i Norden.
jetvranish