Eson Pac fortsätter investera med ny tryckpress för kartong

PUBLICERAD: 10 maj 2021
UPPDATERAD: 25 januari

För sin produktion av kartongförpackningar har Eson Pac investerat i en sjufärgers Rapida 106 X tryckpress från Koenig & Bauer. (Bild Koenig & Bauer)|”Vi fortsätter vårt fokus på att tillhandahålla dedikerade lösningar för läkemedelsindustrin”, säger Pierre Åkesson. (Bild Eson Pac)

Under de senaste 18 månaderna har Veddige-baserade förpackningskonverteraren Eson Pac investerat mycket i sin etikett- och leaflet-tillverkning. Den positiva utvecklingen fortsätter nu med en investering i en ny Rapida 106 X tryckpress från Koenig & Bauer för produktion av kartongförpackningar.

”Genom att installera denna sjufärgs tryckpress i vår fabrik i Veddige, ökar vi vår flexibilitet och tryckkapacitet”, säger Pierre Åkesson, COO på Eson Pac.

”Vi fortsätter vårt fokus på att tillhandahålla dedikerade lösningar för läkemedelsindustrin”, säger Pierre Åkesson. (Bild Eson Pac)

Eson Pac skriver i ett pressmeddelande att man sedan några år tillbaka har flera Koenig & Bauer-pressar igång i Veddige. Den nya pressen, som ersätter en tryckpress i ett annat varumärke, med samma plattform och inställning som de andra, skapar stora fördelar och synergier.

”Rapida 106 X är toppmodern och ´lämplig för framtiden´ med utökade tekniska lösningar för högsta produktivitet. Detta är perfekt för oss och våra kunder och ett naturligt steg för Eson Pac, när vi fortsätter vårt dedikerade fokus för att tillhandahålla lösningar för läkemedelsindustrin. Genom att investera i ny teknik minskar vi dessutom vårt koldioxidavtryck genom att sänka energiförbrukningen, vilket är mycket viktigt ur en hållbarhetssynpunkt”, säger Pierre Åkesson.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för tryck på wellpappförpackningar

På Drupa presenterade EFI en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpappförpackningar.
EFI-3-1536x1024

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Atta45-ver-2-1536x1024

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance