Erfaren VD och styrelseproffs vald till FTI:s nye ordförande

PUBLICERAD: 20 juni 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Mikael Hellberg

Mikael Hellberg har valts till ny ordförande i FTI (Svenska Förpacknings- och Tidningsinsamlingen).
Mikael Hellberg har en gedigen erfarenhet i sin bakgrund som VD för Wasabröd, Pripps Bryggerier/Carlsberg Sverige, Alcro-Beckers och som nordisk chef för Procter & Gamble. Han är för närvarande aktiv i styrelserna för bl. a BillerudKorsnäs, Delicato bakverk och Fresks Group, och har även varit ordförande/ledamot i välkända verksamheter som Annas Pepparkakor, Björnkläder, Cederroth, Colorama, Wernersson Ost, Anticimex, m fl.

FTI ansvarar för insamling och återvinning av förpackningar och tidningar på uppdrag av de företag/producenter, som sprider förpackningar och tidningar i Sverige. FTI finansieras av dessa företag och drivs helt utan vinstsyfte. Organisationsmässigt ägs FTI av fem olika materialbolag, vilka i sin tur ägs av branschorganisationer och företag. som tillverkar, säljer, fyller eller återvinner förpackningar och tidningar. I FTI:s styrelse finns VD:ar från flera av Sveriges största företag inom fyllare, dagligvaruhandel och skogsindustri.

”Den djupa förankring, breda erfarenhet och goda kunskap inom alla berörda områden, som FTI:s styrelse har, skapar en dynamik och goda förutsättningar att driva arbetet för en ökad återvinning, vilket är nödvändigt för att vi ska nå regeringens höjda återvinningsmål från år 2020”, säger nye ordföranden Mikael Hellberg i en kommentar till sin utnämning.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x