Erfaren förpackningsman tar plats i Kotkamills styrelse

PUBLICERAD: 23 augusti 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Niilo Pöyhönen

Niilo Pöyhönen, med flerårig chefserfarenhet från bland annat Pyroll Group och Stora Enso, har valts in som ny ledamot i finska kartongproducenten Kotkamills Oys styrelse.
Kotkamills skriver i ett pressmeddelande att Niilo Pöyhönens stora kunskaper om kartong och om förpackningsbranschen och hans breda kundkontakter, kommer att stärka företagets kompentens på kartongområdet.

”Vi är mycket glada att få del av Niilo Pöyhönens unika erfarenheter, som kan hjälpa till att göra Kotkamills till en föregångare i förpackningsbranschen”, säger Kotkamills styrelseordförande Hannu Puhakka.

Kotkamills har genomgått ett stort ombyggnadsprojekt kallat ”Flying Eagle” där man för en kostnad av drygt en miljard svenska kronor byggt om en pappersmaskin till produktion av bland annat en specialutvecklad barriärkartong. (Läs HÄR och HÄR)

”Det blir roligt att få vara med i Kotkamills team. Brukets efterlängtade dispersionsbelagda barriärkartong utgör ett konkurrenskraftigt och miljövänligt alternativ till såväl traditionella plastbelagda dryckesbägarmaterial, som till kartong, som används för att förpacka frusna livsmedel, och för andra kartongbaserade förpackningar. Jag tror att jag kommer att kunna hjälpa till med att lansera dessa nya lösningar på marknaden”, säger Niilo Pöyhönen i en kommentar till sin utnämning.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Efterfrågeökning kräver fabriksexpansion hos Modulpac

Modulpac i Ljungby växer och har nyligen fått flera nya projekt av varierande storlek, både från befintliga och nya kunder. Företaget tillverkare förslutningar till förpackningar. För att fortsätta utvecklas behsva ytterligare fabriksytor.
Modul

Albert Heijn i Holland först med förpackningar av PEF

PEF är ett bioplastmaterial som det pratats om länge. Nu har är det snart dags att kommersialisera materialet. Tidigt ute att använda det i en förpackning blir supermarketkedjan Albert Heijn.
avantium

New Yorks justitieminister stämmer PepsiCo för nedskräpning

New Yorks justitieminister lämnade för några veckor sedan in en stämningsansökan där hon anklagar PepsiCo för att ha skadat allmänheten och misslyckats med att varna konsumenter för miljö- och hälsohot från dess plastförpackningar av engångstyp.
pepsico1x

FunkyPack ska utveckla barriärlösningar för torrformade produkter

FunkyPack är ett nytt, svenskt projekt som ska utveckla smarta barriärlösningar till torrformade produkter. Tekniken att torrforma är etablerad men barriärer är fortsatt ett utvecklingsområde.
Kuddex