Enklare robotinstallation med ready-to-use-paket

PUBLICERAD: 13 juni 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Med KUKA:s Ready2_Use-paket blir det enklare att installera och komma igång med en robot.

Automatisering med robotar är en växande trend inom industrin. För att tillgodose behoven i den nya eran har KUKA utvecklat konceptet Ready2_Use, som består av förkonfigurerade paketlösningar, vilka kräver mindre förkunskaper i robotprogrammering och integration. 

KUKA skrivert i ett pressmeddelande att det är en viktig del i företagets strategi är att se bortom den enskilda roboten genom att tillgodose kundernas behov av effektivisering i produktionsprocessen. Ett led i det arbetet är att skapa olika användarfärdiga lösningar, som gör det enklare att installera och komma igång med en robot.

”Med Ready2_Use vill vi bidra till att företag enklare ska kunna automatisera sina tillverkningsprocesser för att spara tid och pengar”, säger Joacim Lorentsson, försäljningschef för KUKA Nordic

KUKA skriver att det kommer att finnas ready-to-use-paket för vitt skilda automatiserade uppgifter och den första delen i konceptet, som nu presenteras heter Ready2_Grip och är ett utrustningspaket inklusive pneumatiska gripper avsedd att användas med KUKA:s robotserie KR AGILUS.

Totalt finns det 20 olika Ready2_Grip-paket med hårdvara och mjukvara anpassade utifrån användarens behov.

”Ready2_Grip innebär många fördelar för kunden. Den är testad och dokumenterad vid leverans, vilket minskar risken för fel och spar dyrbar tid, då den kan börja användas direkt i produktionen”, säger Joacim Lorentsson.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i Fujifilms flaggskepp Revoria Press PC1120.
Henrik-stor

Affär på Drupa: Först i Norden med bjässe från MGI

Norska RK Grafisk stärker sina möjligheter till förädling med partiell lack och varmfoliering genom att investera i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Affären gjordes på Drupa och installationen blir den första i Norden.
jetvranish

Nationell insamlingskris av plastförpackningar enligt Svensk Plaståtervinning

Vi har en allvarlig, nationell insamlingskris av plastförpackningar i Sverige säger Mattias Philipsson, vd på Svensk Plaståtervinning i ett pressmeddelande.
Foto: Peter Holgersson AB

Mondi och traceless lanserar en biobaserad coating som drastiskt minskar CO2

Mondi och det tyska företaget traceless har etablerat ett partnerskap för utveckling av biobaserade coatings. Nu är den första produkten klar. Den sägs minska CO2-utsläppen med 95 procent.
MNDPR291a