En växande marknad för bioplastpåsar för hundbajs...

PUBLICERAD: 29 mars 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Bioplastbaserade hundbajspåsar har blivit en framgångsrik nisch i USA och Europa för australiska Secos.

Förpackningar av bioplast används till allt fler produkter och exemplen är många. Ett något udda sådant är väl de bioplastpåsar för hundbajs, som australiska Secos tillverkar…
Melbourne-baserade Secos Group Ltd, som bildades 2015 genom en sammanslagning av de australiska bioplastföretagen Cardia Bioplastics Ltd och Stellar Films Group Pty. Ltd., säger att efterfrågan på hundbajspåsar i bioplast är stor bland hundägare och att man nu har stora försäljningsframgångar med dessa bioplastpåsar i USA och Europa.

I sin fabrik i kinesiska Nanjing tillverkar Secos nu två typer av bioplastbaserade hundbajspåsar. Dels en helt ”grön” variant, som består till hundra procent av komposterbar bioplast, dels en hybridpåse, som tillverkas av bioplast från majstärkelse i kombination med konventionell oljebaserad plast som polyeten eller polypropen.

Secos lanserade sina hundbajspåsar i bioplast på en miljömässa i Tyskland för knappt tvår år sedan och fick ett mycket gott gensvar. Produktionskapaciteten vid företagets fabrik i Kina är nu uppe i 250 miljoner påsar och orderstocken har växt med 60 procent den senaste tolvmånadersperioden.

Någon framgång på den inhemska australiska marknaden har dock inte Secos med sin hundbajspåsar.

”Återförsäljare i Australien är restriktiva med att köpa in dessa påsar, eftersom de kostar mer än konventionella hundbajspåsar, medan återförsäljare i USA och Europa ligger flera år före i sin miljömedvetenhet”, säger Frank Glatz, VD Cardia Bioplastics, till Plastic News.

Secos hundbajspåsar säljs i  ”tuggbens”-formade dispensers, som även de är tillverkade i företagets bioplasthybrid.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Thorbjörn Sagerström på DS Smith Norden ser en positiv trend för industrin

Vi kontaktade Thorbjörn Sagerström, vd på DS Smith i Norden och dessutom ordförande i Grafiska Föreningen, för att få hans synpunkt på läget för wellpapp- och kartongbranschen och för hans eget företag.
DSsmith1-1024x683-1x

Ny undersökning visar att svenskar är splittrade kring plastpåseskatten

Åsikterna om att plastpåseskatten försvinner är minst sagt splittrade, och över hälften av alla svenskar tycker det är viktigt att användningen av plastpåsar fortsätter att minska. Det visar en ny Novusundersökning som Håll Sverige Rent låtit göra.
dreamstime_7756854x

Tidningen Packnews fyller 90 år!

I år fyller tidningen Packnews 90 år. En anmärkningsvärd ålder på en branschtidning, men en ålder som inte på något sätt avspeglas i kvaliten, tidningen är starkare och fräschare än någonsin. Här ger tidningens chefredaktör, Bo Wallteg, en kort bakgrund till de nittio åren.
Packnews-1_24-mailchimp-header-2

Transparent förpackning ger enklare återvinning

Som ett led i arbetet med att minska klimatavtrycket har isoleringproducenten Rockwool förändrat förpackningarna. Något som ökar återvinningsmöjligheterna med 85  procent enligt företaget.
ROCKWOOL förpackning