En växande marknad för bioplastpåsar för hundbajs...

PUBLICERAD: 29 mars 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Bioplastbaserade hundbajspåsar har blivit en framgångsrik nisch i USA och Europa för australiska Secos.

Förpackningar av bioplast används till allt fler produkter och exemplen är många. Ett något udda sådant är väl de bioplastpåsar för hundbajs, som australiska Secos tillverkar…
Melbourne-baserade Secos Group Ltd, som bildades 2015 genom en sammanslagning av de australiska bioplastföretagen Cardia Bioplastics Ltd och Stellar Films Group Pty. Ltd., säger att efterfrågan på hundbajspåsar i bioplast är stor bland hundägare och att man nu har stora försäljningsframgångar med dessa bioplastpåsar i USA och Europa.

I sin fabrik i kinesiska Nanjing tillverkar Secos nu två typer av bioplastbaserade hundbajspåsar. Dels en helt ”grön” variant, som består till hundra procent av komposterbar bioplast, dels en hybridpåse, som tillverkas av bioplast från majstärkelse i kombination med konventionell oljebaserad plast som polyeten eller polypropen.

Secos lanserade sina hundbajspåsar i bioplast på en miljömässa i Tyskland för knappt tvår år sedan och fick ett mycket gott gensvar. Produktionskapaciteten vid företagets fabrik i Kina är nu uppe i 250 miljoner påsar och orderstocken har växt med 60 procent den senaste tolvmånadersperioden.

Någon framgång på den inhemska australiska marknaden har dock inte Secos med sin hundbajspåsar.

”Återförsäljare i Australien är restriktiva med att köpa in dessa påsar, eftersom de kostar mer än konventionella hundbajspåsar, medan återförsäljare i USA och Europa ligger flera år före i sin miljömedvetenhet”, säger Frank Glatz, VD Cardia Bioplastics, till Plastic News.

Secos hundbajspåsar säljs i  ”tuggbens”-formade dispensers, som även de är tillverkade i företagets bioplasthybrid.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x