En prisvinnande juicebox från Smurfit Kappa Polen

PUBLICERAD: 30 mars 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Smurfit Kappa Polen har designat och utvecklat det prisvinnande bag-in-box-konceptet “Ice Box”.

Smurfit Kappa Polen har designat och producerat en ny typ av fruktjuiceförpackning, som man kallar ”Ice Box” och som vunnit pris i förpackningstävlingen ”Art of Packaging Awards”.
”Ice Box” är en femliters bag-in-box, som är lätt att transportera hem från butiken och som enkelt kan passas in på en hylla i kylskåpet.

”Ice Box” har storlek och mått, som gör att den passar in i de flesta kylskåp. Boxen förvaras liggande och tappkranen är placerad så att juicen lätt kan tappas ur, medan bag-in-boxen ligger i kylskåpshyllan.

Vid försäljning ute i butik kan konsumenterna även köpa till pappersmuggar som tillbehör, vilket är idealiskt om man vill ha med juiceboxen på utflykter, picknick, etc. Muggarna sitter fästade vid boxen och har färger som överensstämmer med färgen på den frukt som juicen i förpackningen är tillverkad av.

Vid tävlingen Art of Packaging Awards vann Ice Box kategorin “Packaging Concept” och tog hem tredjeplatsen i “Overall Award”, som omfattade samtliga kategorier.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432