En Bobst Masterflex HD ger DS Smith ökad kapacitet

PUBLICERAD: 17 augusti 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Vid sin anläggning i Mariestad ska DS Smith installera en Bobst Masterflex HD flexopress med tillhörande stans och bansystem.|”Vår satsning på den modernaste tekniken var ett klokt beslut”

DS Smith ökar sin kapacitet vid anläggningen i Mariestad genom att investera i flexopressen Bobst Masterflex HD med tillhörande stans och bansystem. Investeringen är på 90 miljoner kronor och den nya pressen ska vara installerad och klar inom ett år.

För några år sen kom den helt nya maskintypen ut på marknaden. Med sin konstruktion gav den möjligheter till både tryck och stansning med betydligt högre precision. DS Smith såg tidigt värdet i att erbjuda marknaden ett högkvalitativt alternativ till offsettryck, och investerade direkt i en komplett linje vid företagets huvudanläggning i Värnamo. Satsningen slog mycket väl ut och nu har turen kommit till enheten i Mariestad.

”Marknaden utvecklas och vi med den. Och att vi satsade direkt på den modernaste tekniken visade sig vara ett klokt beslut. Nu går vi raskt vidare på den inslagna vägen”, säger VD Thorbjörn Sagerström.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432