Empack blir samlingsnamn för Easyfairs förpackningsmässor

PUBLICERAD: 4 december 2019
UPPDATERAD: 25 januari

Easyfairs renodlar varumärket Empack och lanserar nya mässkonceptet Logistics & Automation. (Bild Easyfairs)

Mötes- och mässarrangören Easyfairs slår samman sina förpackningsmässor under varumärket Empack. Samtidigt lanseras en ny parallellmässa – Logistics & Automation – för att bygga vidare på den växande integrationen mellan processerna inom förpackning och intralogistik.

Easyfairs skriver i ett pressmeddelande att tillsammans ska mässorna ge nationella och europeiska aktörer inom förpackning och logistik en bättre bild av tekniker och innovationer, som kommer att forma framtiden för deras verksamheter

Genom att integrera alla förpackningsrelaterade mässor på den europeiska kontinenten med nya Logistics & Automation kommer Easyfairs i högre utsträckning kunna stärka nätverket med hjälp av olika gränsöverskridande initiativ. Det kommer till exempel att bli lättare att locka internationella talare och branschexperter, vilket gör det möjligt att erbjuda förpackningsbranschens aktörer innehåll som inte går att hitta vare sig på nätet eller någon annanstans.

Det nya mässkonceptet Logistics & Automation, som ersätter den tidigare Logistics & Distribution, blir en mässa som är helt inriktad på intralogistik i syfte att göra intralogistik smartare, snabbare och mer effektivt.

”Logistics & Automation ska verka som en unik mötesplats för alla aktörer på området och spegla de utvecklingar som driver automatiseringen av olika praktiska och beslutsgrundade processer”, säger Arnaud Istas, Group Head of Product Development, Easyfairs.

Empack och Logistics & Automation kommer att arrangeras årligen eller vartannat år i tio länder i Europa. I Sverige kommer Empack och Logistics & Automation att arrangeras den 30 september – 1 oktober 2020 på Kistamässan och Logistics & Automation den 3 – 4 februari 2021, på Malmömässan.

Easyfairs skriver också i pressmeddelandet att brittiska Easyfairs UK kommer att fortsätta arrangera mässan Packaging Innovations, som fokuserar på förpackningsdesign och förpackningsmaterial.

Läs vidare

Spartips för wellpappindustrin och dess kunder

Wellpappindustrin kan spara material via en enkel åtgärd enligt brittisk konsult.
1673597177195x

Omni Polymers gillar att återvinna flexibla plastförpackningar

josef-nat

Välkomnar EU:s föreslagna PPWR-regler – med viss kritik

European Bioplastics välkomnar EU:s föreslagna s.k. PPWR-regler för förpackningar och bioplaster – men med viss kritik…
eu-regler-PN-utvald

Svensk Plaståtervinning fick pris som Årets Impact-bolag

På Dagens Industris Gasell-gala i Stockholms stadshus fick Svensk Plaståtervinning ta emot priset som Årets Impact-bolag.
plast-impact-utvald

Senaste nytt

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1974

Tidningen Packnews (tidigare nord emballage) fyller i år 90 år. Kanske är det världens äldsta förpackningstidning. Redaktionen har sedan ett par år bläddrat i tidningar från åren som gått och publicerat lite smått och gott och vi kommer att publicera en del av detta här.
Lättx

Metsä Board moderniserar Simpele kartongbruk

Metsä Board har fattat ett investeringsbeslut att förnya falskartongmaskinen i Simpele i Finland, vilket kommer att förbättra kvaliteten på falskartong och öka produktionseffektiviteten.
Metsä Board Simpele_winterx

Sexton förädlingsmöjligheter i en maskin

Scodix utvecklar sin dekoreringsteknik och kan nu erbjuda sexton olika dekoreringsalternativ i en och samma maskin. På Drupa kan man ta del av tekniken i företagets monter.
scodixx

Ny monofilm av PE för frysförpackningar

Bonduelle, ExxonMobil och Constantia Drukpol har tillsammans utvecklat en monofilm av polyeten som klarar de tuffa kraven på frysförpackningar.
Bonduelle-achieves-6-years-with-no-lost-time-incidents-with-Alchemy