Emballator Växjöplast är en 70-åring som blir allt piggare

PUBLICERAD: 23 augusti 2016
UPPDATERAD: 25 januari

70-årsfirande Emballator Växjöplast är ledande tillverkare och leverantör av kapsyler i plast.

1946 startades företaget AB Bakelitverken i Växjö. 70 år senare heter företaget Emballator Växjöplast och är en ledande tillverkare av plastkapsyler.
I mitten av augusti firade man sitt 70-års jubileum med en dag fylld av upplevelser och fest. Ett 70-tal gäster fanns på plats för att fira jubilaren, som efter nya investeringar och ett ökat marknadssug nu är fylld av tillförsikt inför framtiden.

När företaget startades var det med inriktning på bakelitprodukter, till exempel till elprodukter, campingutrustning med mera. Sedermera köptes företaget upp av Torsten R Burde, som var säljare i bolaget och han var en sann entreprenör, som kom att lägga grunden för det företag vi ser idag.

Namnbytet till Växjöplast skedde år 1979 och 1990 såldes företaget till Ulricehamns Bleck som tillsammans med Lagan Plast och Mellerud Plast bildade Packgruppen, vilken 1997 döptes om till Emballator.

Mer om Emballator Växjöplasts 70-årsjubileum och om företagets historia och framtidsutsikter kan du läsa i nästa utgåva av tidningen nord emballage, som kommer ut inom kort!

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för tryck på wellpappförpackningar

På Drupa presenterade EFI en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpappförpackningar.
EFI-3-1536x1024

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Atta45-ver-2-1536x1024

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Scenprogrammet för Scanpack 2024 är här!

Nu släpps scenprogrammet för Scanpack, Skandinaviens största förpackningsmässa, som äger rum på Svenska Mässan i Göteborg den 22-25 oktober. Förutom utställningen med 400 utställare kommer besökarna att erbjudas ett omfattande scenprogram med nästan 100 programpunkter.
Talare på Scanpack (SV)x