Emballator Tectubes nya tub har Twist off Recap-kapsyl

PUBLICERAD: 11 augusti 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Emballator Tectubes har lanserat en ny tub med Twist off Recap i sin tubserie Small Dose. (Bild Emballator Tectubes)|Jim Johannesson, sälj- och marknadschef på Emballator Tectubes. (Bild Herenco)

Tubtillverkaren Emballator Tectubes, som ingår i Emballator-gruppen och har verksamhet i Hjo och Åstorp, har lanserat en ny innovativ tub med integrerad Twist off Recap-lösning för mindre doser.

Tectubes skriver i ett pressmeddelande att den integrerade förslutningen reducerar materialet med 10 procent och den optimerade tillverkningsprocessen minimerar koldioxidavtrycket.

Twist off Recap-tuben har en unik förslutning med en säker twist off-kapsyl som, med oöppnad förslutning, säkerställer en fräsch produkt. Den nya tuben går att använda till olika applikationer, från läkemedel till kosmetiska produkter.

Jim Johannesson, sälj- och marknadschef på Emballator Tectubes. (Bild Herenco)

Tuben är en del av företagets Small Dose-serie med mindre tuber, som är tillverkade i monomaterial och därmed enkla att återvinna. Alla produkter är tillverkade med grön el och i en produktionsprocess som uppfyller standarderna ISO 9001:2015, ISO15378:2017 och ISO 14001.

”Vi är väldigt stolta över den här nya tuben och den unika twist off-förslutningen. Den här tuben är enkel att tömma, hygienisk för flergångsanvändning och sparar både material och energi”, säger Jim Johannesson, sälj- och marknadschef på Emballator Tectubes.

Emballator Tectubes visade upp den nya tuben i sin monter på PCD Paris Packaging Week tidigare i sommar.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Klockan tickar för förpackningsföretag om man ska klara EUDR till årsskiftet

Nedräkningen fortsätter mot den 30 december 2024, då de flesta företag baserade i EU eller som levererar varor till EU måste följa EU:s nya avskogningsförordning (EUDR). Det kommer att ställa stora krav på till exempel tillverkare av papper, kartong och förpackningar.
johannes-plenio-1vzLW-ihJaM-unsplashx

Utmaningar vid test av nya biobaserade material i kontakt med livsmedel

Företag som utvecklar nya biomaterial bör tänka på att material tillverkade av biobaserade råvaror kräver minst lika mycket materialtestning som traditionella plaster, ofta till och med mer. Det skriver Niko Markkinen, expert på testning av livsmedelsförpackningar på Measurlabs i Finland.
bottles with different fruit or vegetable juices

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Framtidssäker och hållbar lösning för transport av staplade kartonger

PepsiCo tillverkar potatischips i Broek op Langedijk i Holland. För transport behövde företaget ett nytt system som på ett tillförlitligt sätt skulle förhindra att kartonger staplade på pallar gled Företaget valde Nordsons smältlimsteknik, vilket drastiskt har minskat limkostnaderna och antalet kundklagomål.
Nordson PepsioCo MiniBlue Modul spray applicationx