Emballator fortsätter rekrytera – Ulf Segerström blir ny CFO

PUBLICERAD: 7 november 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Ulf Segerström är rekryterad som ny finanschef (CFO) i Emballator-koncernen. (Bild pressbild)

Emballator-koncernen fortsätter att rekrytera höga chefer till sin organisation – senast i raden är Ulf Segerström som har anställts som ny finanschef (CFO) med tillträde i mars 2023.

Emballator skriver i ett pressmeddelande att Ulf Segerström är en senior CFO som kommer att vara en viktig del i koncernens strategi att bygga en ledande förpackningsgrupp i Europa.

Ulf Segerström har lång erfarenhet från att arbeta i komplexa internationella koncerner med ekonomiteam i olika länder. Under sin karriär har han arbetat för Fristads Kansas, Hemtex och Milko. På Fristads Kansas byggde han upp ett litet och effektivt team för den internationella koncernen.

Ulf Segerström kommer att vara placerad på Emballators huvudkontor i Ulricehamn och rapportera till Emballators nya koncernchef Kent Viitanen, som tillträder 1 januari 2023.

”Jag ser fram emot att bli en del av Emballator och arbeta med de olika enheterna. Jag hoppas kunna bidra till förbättringar på alla sätt och utveckla Emballator vidare”, säger Ulf Segerström.

”Ulf är en ledare med en trevlig personlighet. Han är enkel och tydlig i sin kommunikation och fokuserar alltid på affären. Han är ytterligare en grundsten i att bygga en ledande internationell koncern. Jag är väldigt glad över att han nu blir en del av teamet i Ulricehamn, han kommer att vara en bra support till våra enheter”, säger Anders Davidsson, tillförordnad VD Emballator, styrelseordförande i Emballator och VD i huvudägaren Herenco Holding.

N.B.: Sedan 1 september har Emballator rekryterat flera höga chefer till företaget:
Kent Viitanen, ny VD och koncernchef. Läs HÄR
Maria Backlund, ny marknads- och säljdirektör. Läs HÄR
Christian Höglund, ny VD Emballator Metal Group. Läs HÄR

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Fler smarta och intelligenta förpackningar

Del två av rapporten från  AIPIAs, Active & Intelligent Packaging Industry Association, konferens och utställning i Amsterdam.
AIPIA overzichtx

Gaia Biomaterial gjorde ölmuggarna på F1-finalen komposterbara

Vid F1-finalen i Abu Dhabi nyligen stod Helsingborgsföretaget Gaia Biomaterials för en unik del av evenemangets hållbarhetssatsning.
GAIAxx

AIPIA etablerar One-stop shop för Smart Food Chain

Det fanns många nyheter på AIPIA, Active & Intelligent Packaging Industry Associations, tolfte konferens i Amsterdam nyligen. Packnews rapporterar.
AIPIA overzichtx

LEGO ersätter plastpåsar med papperspåsar

Hos LEGO pågår arbetet med att ersätta plastpåsar i förpackningar med pappersbaserade. Ett jobb som varit omfattande.
LEGOx