Emballator får ny koncernchef och flyttar HQ till Ulricehamn

PUBLICERAD: 1 september 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Kent Viitanen, med en framgångsrik karriär inom SKF bakom sig, blir nu VD och koncernchef i Emballator-gruppen från januari 2023. (Bild SKF)|”Kent är en mycket omtyckt ledare och passar bra med kulturen inom Emballator och Herenco”, säger en nöjd Anders Davidsson. (Bild Herenco)

Emballator Group har utsett Kent Viitanen till ny VD och koncernchef. Kent Viitanen, som kommer från en post som chef för Global Bearing Operations inom SKF, tillträder sin nya post i januari 2023.

I samband med rekryteringen av Kent Viitanen har det också beslutats att huvudkontoret för Emballator Group kommer att placeras i Ulricehamn, i anslutning till Emballator Metal Group, som där har den största produktionsanläggningen inom Emballator-koncernen.

Enligt ett pressmeddelande är målet för Emballator Group att göra bolaget till en betydligt större och mer internationell förpackningskoncern med starkt fokus på hållbarhet och innovation. För att leda tillväxten har man nu rekryterat Kent Viitanen, som är en erfaren och senior företagsledare med en lång och framgångsrik karriär på SKF.

Kent Viitanen studerade på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet och började sedan arbeta för SKF i olika roller inom controlling och finans. Han fortsatte med att driva fabriker och bolag i Österrike, Italien och Tyskland. Han ledde senare divisionen Renewable Energy och blev medlem i SKF Group Senior Management Team. Sedan 2017 har han varit ansvarig för Global Bearing Operations och 2022 utsågs han till president för SKF:s affärsområde EMEA.

”Kent är en mycket omtyckt ledare och passar bra med kulturen inom Emballator och Herenco”, säger en nöjd Anders Davidsson. (Bild Herenco)

”Jag är taggad inför att ge mig ut på den här resan med Emballator och jag ser verkligen fram emot att lära känna teamet och verksamheten. Jag gillar verkligen de ambitiösa tillväxtplanerna och koncernens värderingar”, säger Kent Viitanen i en kommentar till sin utnämning.

För Emballator Groups ägare Herenco-koncernen är rekryteringen av en högkvalitativ VD ett viktigt steg mot att nå förpackningskoncernens ambitiösa tillväxtmål.

”Kent har ett stort intresse för människor och är en mycket omtyckt ledare. Han är nyfiken, ansvarsfull och en hårt arbetande person med ett starkt tillväxtfokus. Samtidigt är han ödmjuk, social och jordnära vilket passar bra med kulturen inom Emballator och Herenco”, säger en nöjd Anders Davidsson,VD för Herenco Holding sedan mars 2022 och styrelseordförande i Emballator.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}