Emballagegruppen gjorde snabb affär vid monterbesök

PUBLICERAD: 11 oktober 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Snabb affär vid monterbesök! Fr. v.: Henrik Rhode

Ett besök i märkningsspecialisten Dominos monter på nyligen avhållna mässan Labelexpo i Bryssel fick danska koncernen Emballagegruppen att snabbt bestämma sig. Efter en lyckad demonstration gjorde man slag i saken och lämnade montern som stolta ägare till den avancerade digitala bläckstrålemaskinen Domino N610i, med vilken man kan producera etiketter i sju färger och med UV.
Maskinen ska användas av etikettproducenten Dan Labels, som ingår i Emballagegruppen.

Domino N610i är en hybridlösning, som kan producera etiketter med en hastighet av 50 – 75 meter i minuten. Maskinen har kapaciteten hos en flexopress och flexibiliteten hos en digitalpress.

”Vi kom fram till att vi behövde mer kapacitet och flexibilitet för att klara kraven från kunder, som ville ha minskade ledtider. Det var inte längre ekonomiskt att utföra dessa jobb med flexotryck, och därför började vi utvärdera digitala alternativ”, säger Otto Christensen, koncernchef i Emballagegruppen.

Emballagegruppen, som grundades 1987, har 130 anställda på två enheter i Vejle. Koncernen ägs av familjeföretaget Good Food Group, som etablerades 1976 och som omsätter ca 1,5 miljarder danska kronor.

Emballagegruppen är marknadsledande inom kartongförpackningar och självhäftande etiketter inom livsmedel, drycker, läkemedel och tillverkande industri.

Gruppens egen etikettproducent Dan Labels tillverkar etiketter med olika trycktekniker och erbjuder ett flertal olika märkningslösningar, inklusive RFID-etiketter.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax