Elopaks Pure Pak lanseras på den japanska marknaden

PUBLICERAD: 1 juni 2016
UPPDATERAD: 25 januari

På Elopaks huvudkontor i Norge bekräftar Elopaks VD och koncernchef Niels Petter Wright

Japanska Nippon Paper Industries Co., Ltd. har upprättat ett licensavtal med norska Elopak AS, som innebär att Nippon Paper ska tillverka och lansera Elopaks Pure Pak-förpackningar på den japanska marknaden.
Avtalet omfattar produktion av vätskekartongkonceptet Pure-Pak® Classic med Curve® -funktion och kartongförpackningarna under varumärket Pure-Pak® Sense. Dessa förpackningar är välbekanta i Europa, där de används till högförädlade produkter som mjölkdrycker , läskedrycker och funktionella drycker.

Nippon Paper Industries har tillverkat och marknadsfört gaveltoppsförpackningar sedan 1965 och är Japans ledande företag på området. Företagets gaveltoppsförpackningar marknadsförs under varumärket ”NP-PAK”. 

Med hjälp av Elopaks Pure Pak-utbud, kombinerat med olika förslutningsalternativ, räknar Nippon Paper Industries med att tillmötesgå konsumenternas ökade krav på förbättrad funktionalitet och därmed stärka sin position på den inhemska marknaden.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Lignin Industrier säkrar tjugofem miljoner kronor i nyemission

Svenska greentech-företaget Lignin Industries tar in 25 miljoner kronor i en nyemission och fortsätter sin satsning på produktion av biobaserad plast med lignin som råvara skriver Nordisk Bioplastförening.
lignin-emission-utvald

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x