Elopak utser ny koncernchef och verkställande direktör

PUBLICERAD: 13 december 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Thomas Körmendi blir ny VD och koncernchef i norska Elopak (Bild Relacom)|Elopaks VD Niels Petgter Wright lämnar sin post efter tio år. (Bild Elopak)

Norska förpackningskoncernen Elopak har utsett Thomas Körmendi till ny koncernchef och VD efter Niels Petter Wright, som lämnar bolaget efter 10 år som VD. 
Thomas Körmedi kommer närmaste från en post som VD vid norska Kezzler AS, som arbetar med digitalisering av förpackningar.

Thomas Körmendi har också varit VD för teknikserviceföretaget Relacom samt arbetat i cirka 20 år inom Tetra Pak, bland annat som chef för affärsområdet Nordeuropa 

”Med rekryteringen av Thomas Körmendi har vi fått en internationell profil med grundlig kännedom om förpackningsbranschen och förmåga att realisera Elopak-gruppens strategiska ambitioner. Jag ser fram emot att samarbeta med Thomas för att vidarutveckla och stärka Elopak”, säger Elopaks styrelseordförande John Giverholt.

Elopak skriver i ett pressmeddelande att Thomas Körmendi, som tillträder sin nya befattning den 1 april 2018, kommer att vara placerad vid koncernens huvudkontor i Oslo.

Niels Petter Wright, som nu lämnar Elopak, har varit anställd i bolaget i flera. De senaste tio åren har han verkat som VD och koncernchef och dessförinnan var han koncernens finanschef i sju år. (läs mer HÄR)

N.B. Norska företaget Kezzler AS, som Thomas Körmendi nu lämnar, är ett innovationsbolag och en global ledare inom digital masskryptering för säker produktidentifiering. Svenska kartong- och förpackningskoncernen BillerudKorsnäs äger en minoritetsandel i Kezzler via sitt dotterbolag BillerudKorsnäs Venture AB. (Läs HÄR)

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432