Elopak nylanserar Pure Pak med ”gamla” öppningsmekanismen

PUBLICERAD: 25 juni 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Plastkorken har försvunnit på Pure Pak Imagine, som är en nygammal version av den ursprungliga Pure Pak-förpackningen i vätskekartong. (Bild Elopak)

Norska Elopak har lanserat Pure Pak Imagine, som är en modern version av Pure Pak-originalet och försedd med den ursprungliga förslutnings- och öppningsmekanismen.

Den nygamla Pure Pak-versionen har ingen skruvkork i plast och är 100 procent skogsbaserad, tillverkad av naturligt brun vätskekartong. Och många kunder lär känna igen öppnings- och förslutningsmekanismen, som var vanlig på mjölkförpackningar under 1970- och 80-talen.

”Vi ser i ökande grad att vårt Pure Pak-koncept är en naturlig lösning på de globala behovet att minska användningen av plastförpackningar. Med Pure Pak Imagine vill vi hjälpa konsumenterna att göra bärkraftiga val. Den enkla förslutningen är ett alternativ som innebär mindre plast och mer förnybara material”, säger Elopaks marknadschef Patrick Verhelst.

Elopak skriver i ett pressmeddelande att vätskekartongförpackningar har redan det lägsta koldioxidavtrycket bland förpackningslösningar för flytande livsmedel, enligt en undersökning som jämför livscykelanalyser för enliters mjölkförpackningar tillverkade i PET, glas och vätskekartong.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

AI ger Amazon effektivare förpackningar

Amazon har utvecklat ett artificiellt intelligens (AI)-system med namnet Package Decision Engine, som förändrar hur produkter paketeras och levereras över hela världen. Systemet minskar skadorna på transporterade produkter och förbrukningen av förpackningsmaterial.
amazonx

Bryggerinäringen visar signifikanta minskningar i klimatpåverkan från sina förpackningar

Svenska bryggerier fortsätter att minska sitt klimatavtryck i så gott som alla förpackningsslag. Det visar den senaste livscykelanalysen (LCA) av dryckesförpackning från branschorganisationen Sveriges Bryggerier.
framsida

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx