Elopak ansluter till RE100 – all energi blir förnyelsebar

PUBLICERAD: 17 november 2015
UPPDATERAD: 25 januari

”Elopaks mål är att bli helt klimatneutrala och via RE100 tar vi nu ett stort steg i den riktningen”

Elopak blir det första stora förpackningsföretaget som ansluter till RE100-kampanjen och därmed förbinder sig att köpa el som är till 100 procent förnyelsebar. Nästa år ska företagets klimatutsläpp därmed minska med 40 procent. Målet är att bli helt klimatneutralt.

Alla verksamheter, som Elopak har mer än 50 procent ägande i, måste köpa förnyelsebar energi från och med år 2016. Detta kommer att minska företagets klimatutsläpp med 40 procent jämfört med år 2014. 

RE100 är ett projekt, som lanserades av The Climate Group på miljöveckan i New York år 2014 och dit runt 40 stora företag på den globala marknaden nu anslutit sig. Elopak är det första stora förpackningsföretaget att kliva in i projektet. 

”Elopaks mål är att vi ska vara klimatneutrala och via RE100 tar vi ett stort steg i den riktningen. Vi tillverkar förpackningar som till största delen kommer från förnyelsebara material och då är det viktigt att vi även har förnyelsebar energi”, säger CEO Niels Petter Wright.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1974

Tidningen Packnews (tidigare nord emballage) fyller i år 90 år. Kanske är det världens äldsta förpackningstidning. Redaktionen har sedan ett par år bläddrat i tidningar från åren som gått och publicerat lite smått och gott och vi kommer att publicera en del av detta här.
Lättx

Metsä Board moderniserar Simpele kartongbruk

Metsä Board har fattat ett investeringsbeslut att förnya falskartongmaskinen i Simpele i Finland, vilket kommer att förbättra kvaliteten på falskartong och öka produktionseffektiviteten.
Metsä Board Simpele_winterx

Sexton förädlingsmöjligheter i en maskin

Scodix utvecklar sin dekoreringsteknik och kan nu erbjuda sexton olika dekoreringsalternativ i en och samma maskin. På Drupa kan man ta del av tekniken i företagets monter.
scodixx

Ny monofilm av PE för frysförpackningar

Bonduelle, ExxonMobil och Constantia Drukpol har tillsammans utvecklat en monofilm av polyeten som klarar de tuffa kraven på frysförpackningar.
Bonduelle-achieves-6-years-with-no-lost-time-incidents-with-Alchemy