Electrolux-chef blir vice VD för kanadensiska Husky

PUBLICERAD: 25 januari 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Jack Truong

Jack Truong, tidigare VD för Electrolux North America och vice VD i svenska moderbolaget AB Electrolux, har utsetts till ny vice VD och koncernchef för kanadensiska formsprutningskoncernen Husky Injection Molding Systems. Han tillträder sin nya tjänst den 1 februari i år.

Husky skriver i ett pressmeddelande att Jack Truong i sin position som vice VD och koncernchef kommer att ha ansvar för såväl den dagliga driften av Huskys globala verksamhet som för genomförandet av bolagets övergripande strategier och prioriteringar.

 ”En spännande dag för Husky. Jacks förmåga att förutse globala marknadstrender blir viktig för att stödja våra långsiktiga tillväxtmål”, sade Huskys VD John Galt i en kommentar.

Jack Truong, som har en doktorsexamen i kemiteknik, anställdes i Electrolux i augusti 2011. Han lämnade bolaget i april i fjol, sedan bokslutsrapporten för 2015 års första kvartal visat på sjunkande lönsamhet. Innan Electrolux var Jack Truong anställd i 22 år i 3M-koncernen, där han innehaft chefspositioner i 3M:s verksamheter i USA, Europa och Asiens-Stillahavsområdet.

”Jag har tillbringat en stor del av min karriär inom konsumentproduktsektorn och är väl bekant med den roll förpackningar spelar för att påverka inköpsbeslut”, säger Jack Truong.

Husky Injection Molding Systems Ltd, som är en ledande global tillverkare av maskiner och utrustning för formsprutning av plastförpackningar, mm., ägs av private equity-företaget Berkshire Partners LLC. Husky har sitt huvudkontor i Bolton, Ontario, Kanada.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432