Elanders köper Hongkongbaserade förpackningsföretaget Asiapack

PUBLICERAD: 19 oktober 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Elanders ökar sin närvaro i Kina och Sydostasien genom förvärvet av Asiapack i Hongkong. Bilden visar Elanders tryckerianläggning i Beijing.

Svenska tryck- och förpackningskoncernen Elanders AB har ingått avtal avseende förvärv av 80 procent av aktierna i Hongkongbaserade bolaget Asiapack Limited. Förvärvet är ett komplement till Elanders existerande verksamhet i Asien, Mentor Media, och kommer att tillföra nya kundsegment samtidigt som erbjudandet breddas.

Förvärvet av Asiapack är ett led i Elanders strategi att skapa förutsättningar för en fortsatt stark organisk tillväxt inom Supply Chain Solutions. Asiapack har sitt kontor i Hongkong och har ett dotterföretag i Shenzhen, Kina. Bolagets kunder är internationella företag, som gör stora inköp i Kina. Asiapack har specialiserat sig på värdeadderande tjänstersom till exempel konfigurering, konsolidering och paketering av produkter.

Asiapack beräknas omsätta cirka 70 miljoner kronor under helåret 2017. Företaget har idag cirka 220 anställda. Elanders är sedan 2005 etablerade på den kinesiska marknaden och förvärvet innebär att Elanders nu ökar sin närvaro ytterligare. Efter förvärvet av Asiapack har Elanders närmare 1.000 anställda i Kina.

Asiapack kommer att ingå i affärsområdet Supply Chain Solutions och beräknas bidra positivt till resultatet per aktie från och med 1 januari 2018 och förväntas även förbättra rörelsemarginalen något för affärsområdet.

Köpeskillingen för 80 procent av aktierna uppgår till cirka 50 miljoner kronor på skuldfri basis och förvärvet finansieras genom likvida medel och lån. Elanders har även option att förvärva återstående aktier år 2020.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för tryck på wellpappförpackningar

På Drupa presenterade EFI en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpappförpackningar.
EFI-3-1536x1024

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Atta45-ver-2-1536x1024

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Scenprogrammet för Scanpack 2024 är här!

Nu släpps scenprogrammet för Scanpack, Skandinaviens största förpackningsmässa, som äger rum på Svenska Mässan i Göteborg den 22-25 oktober. Förutom utställningen med 400 utställare kommer besökarna att erbjudas ett omfattande scenprogram med nästan 100 programpunkter.
Talare på Scanpack (SV)x