El Taco Trucks designkoncept ger ”rosa skimmer” åt butiken

PUBLICERAD: 26 november 2021
UPPDATERAD: 25 januari

El Taco Trucks rosa exponeringstorg sätter färg på svenska livsmedelsbutiker. (Bild El Taco Truck/Abraham Engelmark)|Allting är rosa hos El Taco Truck: förpackningar, displayer, hyllor, väggar, etc., etc… (Bild El Taco Truck/Abraham Engelmark)

Street food-aktören El Taco Truck startade sin verksamhet i Stockholm år 2012 och var då först i landet med att servera ”gatumat” från så kallade ”food trucks”. Nu tar företaget steget ut i den svenska butiksvärlden, där deras förpackningar ska måla tex mex-hyllorna rosa…

”För oss på El Taco Truck har det visuella uttrycket alltid varit en central del av varumärket och nu när produktlinjen rullar in i dagligvaruhandel och tar plats i tex mex-kategorin vill vi skapa en visuell upplevelse av varumärket och få det att kännas roligt för konsumenterna att handla mat”, säger företagets PR-chef Ida Rislöw.

Allting är rosa hos El Taco Truck: förpackningar, displayer, hyllor, väggar, etc., etc… (Bild El Taco Truck/Abraham Engelmark)

Färgen rosa är El Taco Trucks signaturfärg och bildar ett genomgående tema i butikskonceptet, där färgen återfinns på förpackningar, butiksmaterial, exponeringsprodukter, etc. Den rosa färgen dominerar också i företagets annonsering och dess medverkan i sociala medier, mm.

”Det rosa lyser upp matbutikerna och ger en känsla av en butik i butiken”, säger Ida Rislöw.

Det förpacknings- och butikskoncept, som El Taco Truck nu introducerar i svenska livsmedelsbutiker är framtaget av företagets eget inhouse-designteam och av den Berlin-baserade illustratören Bene Rohlmann.

”Vi vill bjuda kunden, oavsett ålder, på en unik shoppingupplevelse helt i El Taco Trucks anda genom att skapa en lekfull och inspirerande exponering. Vår lösning är enkel, bulken i bygget låter våra produkter tala för sig själv tillsammans med förpackningar, kyl/frys, neonskyltar, golvdekaler, hyllkantslister, etc. Våra exponeringstorg är enkla att jobba med och att anpassa efter tillgänglig yta” säger Sophie Adamovic, kreativ chef på El Taco Truck.

El Taco Trucks butikskonceptet finns idag på utvalda ICA-, Coop– och Hemköp-butiker. Under våren 2022 kommer konceptet att finnas i allt fler butiker runt om i landet.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x