Ekopack och Procurator blir partners efter OptiGroups köp

PUBLICERAD: 29 augusti 2019
UPPDATERAD: 25 januari

Affären innebär att Ekopack och Procurator, som är en del av OptiGroup, blir partners. (Bild OptiGroup/Procurator)|Jesper Hall är chef för Industrial Solutions inom OptiGroup. (Bild OptiGroup)

OptiGroup meddelar i en pressrelease att man förvärvat Malmöbaserade Ekopack i Sydsverige AB. Affären innebär att OptiGroup stärker sin marknadsposition inom affärsområdet Industrial Solutions gällande försörjningslösningar för pack- och emballageprodukter.

Jesper Hall är chef för Industrial Solutions inom OptiGroup. (Bild OptiGroup)

Affären innebär också att Mölndalsbaserade Procurator, som är en del av OptiGroup, och Ekopack blir partners med möjligheter till värdefulla synergieffekter i en region med potential för stor tillväxt.

”Med vår gemensamma säljstyrka, inköpskraft, kunskap och våra logistiklösningar kan vi tillsammans skapa ännu bättre lösningar och värde för våra kunder och medarbetare”, säger Jesper Hall, chef för Industrial Solutions inom OptiGroup.

OptiGroup skriver att Ekopack är ett etablerat varumärke och en distributör med ett brett utbud av packprodukter och tjänster. Företaget har en bred kundbas i södra Sverige och en stark bas av leverantörer i Europa, vilket skapar stora möjligheter för båda parter.

”För Ekopack har OptiGroup under en lång tid varit den självklara partnern vi vill växa med och att nu få göra det på riktigt känns fantastiskt”, säger Lars Svensson, VD på Ekopack i Sydsverige AB.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Konsumenterna katalysatorn bakom nya hållbara förpackningslösningar

Det är vi konsumenter som driver på utvecklingen av nya, hållbara, förpackningar och plastförpackningar är illa ute enligt en undersökning av Tetra Pak.
ryoji-iwata-IBaVuZsJJTo-unsplashx

Jonas Hellström – med variation som inspiration

Jonas Hellström har jobbat inom den grafiska branschen i över 20 år. Efter sin examen i grafisk design och illustration från Forsbergs har han bland annat hunnit med att starta upp byrån Lobby Design samt spendera nio år som design director på Amore. Snart står han på scenen på Inhousedagen i Stockholm.
stillahavetx

Ny teknik ger inbyggt fuktskydd i flexibla förpackningar

Aptar CSP Technologies och ProAmpac har utvecklat en teknik som ger inbyggt fuktskydd i flexibla förpackningar.
proampac-and-aptar-1709018491x

Boxons hållbarhetssatsning bär frukt

Boxons nya hållbarhetsrapport visar att företagets fortsatt stora hållbarhetssatsning har burit frukt under året som gick.
Boxonx