Ekologiskt te packas i påsar av barriärstark bioplastfilm

PUBLICERAD: 15 mars 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Ytterpåsar av bioplastfilm med höga barriäregenskaper används nu av amerikanska teproducenten Carrington till deras sortiment under varumärket Carrington Organics.

USA-baserade teproducenten Carrington Tea har börjat använda flexibla ytterpåsar i bioplast till tepåsarna i sin ekologiska produktserie Carrington Organics.
Påsarna, som formas i en flowpack-maskin, är tillverkade i en NatureFlex™ bioplastfilm från brittiska Innovia Films.

Enligt Innovia Films består den aktuella bioplastfilmen till mer än 90 procent av biobaserade polymerer, framställda ur trämassa från certifierade skogar. Bioplastfilmen, som ingår i Innovia Films sortiment av förpackningsfilmer under varumärket NatureFlex, sägs har extra höga barriäregenskaper mot genomsläpp av syre och fukt. Filmerna är biologiskt nedbrytbara och komposterbara, såväl industriellt som i hemmiljö.

20 tepåsar är förpackade i varje ytterpåse och ytterpåsarna är i sin tur packade i en transport- och hyllexponeringsförpackning av kartong. Förpackningstypen, som är utvecklad i samarbete med Fastik Label and Supply, är enligt ett pressmeddelande från Carrington vanlig i Europa men mera sällan sedd i Nordamerika, där tepåsar vanligen packas direkt i kartonglådor eller metallburkar.

”Vi kände att en komposterbar förpackning skulle komplettera vårt ekologiska te och tilltala människor som vill ha en positiv inverkan på miljön. En flexibel ytterpåse för tepåsarna gav oss dessutom en möjlighet att differentiera oss från andra temärken”, säger Debbie Shandel, vice VD och marknadschef hos Carrington Tea.

”Det är fantastiskt att vi har ännu en nöjd användare av våra komposterbara NatureFlex förpackningsfilmer”, konstaterar Chris Mitchell, chef för Innovia Films affärsområde Packaging-Americas.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x