Ekmans i Jönköping sålt till danska Schur International

PUBLICERAD: 4 oktober 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Ekmans ligger i industriområdet Torsvik vid E4:an

Danska Schur International a/s har förvärvat den svenska kartong- och plastpåsekonverteraren Ekmans Jönköping AB från Trioplast Industrier AB. Övertagandet trädde i kraft från och med den 1 oktober 2016. Ekmans Jönköping AB omsätter cirka 250 miljoner svenska kronor.

”Ekmans är en väl etablerad familjeägd förpackningsverksamhet, som varit känd för att leverera hög kvalitet och service till en stabil kundkrets inom livsmedel, industri och fackhandel. Vi ser fram emot att fortsätta samarbetet med dessa kunder och bevisa att vi kan leverera samma höga kvalitet och service”, säger Hans Schur, VD i Schur International, i en kommentar.

Efter förvärvet får Schur en omsättning motsvarande ca 800 miljoner svenska kronor på den skandinaviska marknaden inom kartongförpackningar och fackhandelspåsar. Schur har efter övertagande av Ekmans tre produktionsenheter i respektive Horsens, Kumla och Jönköping.

”I takt med den strukturomvandling, som pågår i en allt snabbare takt. är detta ett viktigt steg för Schur-koncernen och vi befäster i och med detta förvärv vår position som den ledande kartongkonverteraren i Skandinavien. Vidare breddar vi vår produktportfölj och får möjlighet till ett närmare samarbete med fackhandelskunder, där vi ser en stor potential att växa vidare”, skriver Schur International i ett pressmeddelande.

För Trioplast Industrier är avyttringen ett led i strategin att renodla verksamheten mot produkter och servicelösningar inom polyetenfilm. Trioplast, som omsätter drygt fyra miljarder kronor, har under senaste treårsperioden investerat 500 miljoner kronor i innovativ teknologi. Avyttringen av Ekmans möjliggör en utveckling, som är värdeskapande för Trioplasts kunder och stärker Trioplasts position som marknadsledande för produkter och servicelösningar inom sina segment.

 

 

Läs vidare

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Tingstad Group köper Converflex i Örnsköldsvik

Tingstad Group fortsätter växa via uppköp. Nyss var det OptiPack i Sunne, nu har man köpt Converflex i Örnsköldsvik.
Paul-Jigbergx

Senaste nytt

Oroliga tider skrämmer inte FrontPac

FrontPac räds inte de svåra tiderna. Ett bra bevis är investeringen i en ny offsetpress från KBA.
Jesper och Martin

Grönt ljus för att göra gröna salladsskålar ännu grönare

Picadeli känner att deras salladskoncept blir ännu grönare via appen Bower. Nu finns möjlighet att panta 20 miljoner skålar årligen.
bower_phone

Packnews i ny kostym efter samgående med AGI Media

Packnews har bytt kostym efter mer än 15 år som nyhetsförmedlare till förpackningsindustrins värdekedja. Nu blir vi ännu bättre!
Kostym

Plastpåseskatten blev en kul sak men är på allvar

När TV-programmet Svenska Nyheter hade nypremiär häromdagen fick den märkliga plastpåseskatten mycket utrymme.
messiah