Efterfrågan på bag-in-box-vin ökar markant under pandemin

PUBLICERAD: 23 oktober 2020
UPPDATERAD: 25 januari

En undersökning visar att efterfrågan på bag-in-box-förpackat vin ökat markant under den pågående pandemin. (Bild Smurfit Kappa)

Efterfrågan på bag-in-box-förpackat vin ökar markant till följd av Covid-19-pandemin. Det visar en undersökning, som genomförts av Smurfit Kappa i samarbete med konsumentundersökningsföretaget Wine Intelligence.

I undersökningen har man kartlagt beteendet hos vinkonsumenter i Frankrike och Storbritannien under de senaste sex månaderna. Kartläggningen visar att konsumenterna på grund av pandemirestriktionerna i allt högre grad har övergått till att umgås och dricka vin i hemmet i stället för på krogen. Den visar också att bag-in-box-vin lockat 3,7 miljoner nya användare under det senaste halvåret.

Frankrike är den största marknaden för vin på BiB och Storbritannien är för närvarande den marknad, som växer snabbast. Konsumenterna uppger att faktorer som friheten att dricka, enkelheten i att transportera och valuta för pengarna är avgörande vid köp av lådvin. Andra fördelar som nämns är en lägre miljöpåverkan samt att BiB-vin är hållbart upp till 6-8 veckor efter öppning, vilket kan jämföras med 2-3 dagar för vin på flaska.

Marknaderna i Frankrike och Storbritannien för BiB-vin består för närvarande av nästan 12 miljoner franska konsumenter och fyra miljoner brittiska konsumenter. Undersökningen visar också att det finns en tillväxtpotential för lådvinerna, som innebär att ytterligare 4,4 miljoner konsumenter är öppna för att köpa produkten i framtiden, vilket motsvarar en potentiell ökning av antalet konsumenter med 27 procent.

”Bag-in-box erbjuder en mer hållbar, kostnadseffektiv och konsumentvänlig förpackningslösning, vilket förklarar framgången och marknadstillväxten”, säger Thierry Minaud, VD på Smurfit Kappa Bag-in-Box.

Undersökningen visar också att fyra av tio potentiella köpare är yngre än 35 år och skulle vilja se produkten i mindre format. Bland de, som ofta köper vin på bag-in-box, visar undersökningen att den populäraste produkten är förpackningen på tre liter.

Läs vidare

Spartips för wellpappindustrin och dess kunder

Wellpappindustrin kan spara material via en enkel åtgärd enligt brittisk konsult.
1673597177195x

Omni Polymers gillar att återvinna flexibla plastförpackningar

josef-nat

Välkomnar EU:s föreslagna PPWR-regler – med viss kritik

European Bioplastics välkomnar EU:s föreslagna s.k. PPWR-regler för förpackningar och bioplaster – men med viss kritik…
eu-regler-PN-utvald

Svensk Plaståtervinning fick pris som Årets Impact-bolag

På Dagens Industris Gasell-gala i Stockholms stadshus fick Svensk Plaståtervinning ta emot priset som Årets Impact-bolag.
plast-impact-utvald

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x