Efter uppköpet: LariTryck går upp i Nordvalls Etikett AB

PUBLICERAD: 1 februari 2022
UPPDATERAD: 25 januari

LariTryck fusioneras nu in i Nordvalls Etikett AB, som blir en av de största etikettillverkarna på den skandinaviska marknaden. (Bild Nordvalls)|Patrik Jenemark är VD på Nordvalls Etikett AB. (Bild Nordvalls)

Etikettproducenten LariTryck förvärvades våren 2021 av konkurrenten Nordvalls Etikett AB. Efter uppköpet fortsatte företagen som två separata bolag med bibehållna namn, men nu fusioneras LariTryck från och med 1 februari in i Nordvalls och blir även till namnet en integrerad del av Nordvalls Etikett.

Nordvalls skriver i ett pressmeddelande att LariTrycks verksamheter efter fusioneringen kommer att fortsätta att drivas från produktionsenheterna i Bjuv och Nässjö och med samma medarbetare som tidigare. Koncernens huvudkontor kommer att vara i Sjöbo, där Nordvalls sedan starten 1907 haft produktion och kontor.

Patrik Jenemark är VD på Nordvalls Etikett AB. (Bild Nordvalls)

”För oss är det viktigt att skapa ett bolag med en gemensam målbild och stark företagskultur men också ett bolag med effektiva arbetssätt och samarbeten, som gör det ännu bättre för våra kunder”, säger Nordvalls VD Patrik Jenemark.

Fusionen mellan LariTryck och Nordvalls innebär att man skapat en av de största etikettillverkarna på den skandinaviska marknaden.

—————————————————————
Nordvalls grundades 1907 i skånska Sjöbo. Sedan mars 2020 utgör även Watermill Press Ltd. i Bradford, England, en del av Nordvalls. Bolagets fokus ligger på självhäftande etiketter. Nordvalls ägs sedan 2017 av Possehl Identification Solutions som ingår i Lübeckbaserade företagskoncernen L. Possehl & CO. mbH.

LariTryck AB startades 1977 i Ödåkra utanför Helsingborg av Bengt Ripa. Vid anläggningarna i Bjuv och Nässjö tillverkas etiketter för konsumentvaror och industriprodukter.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}