Efter uppköpet: LariTryck går upp i Nordvalls Etikett AB

PUBLICERAD: 1 februari 2022
UPPDATERAD: 25 januari

LariTryck fusioneras nu in i Nordvalls Etikett AB, som blir en av de största etikettillverkarna på den skandinaviska marknaden. (Bild Nordvalls)|Patrik Jenemark är VD på Nordvalls Etikett AB. (Bild Nordvalls)

Etikettproducenten LariTryck förvärvades våren 2021 av konkurrenten Nordvalls Etikett AB. Efter uppköpet fortsatte företagen som två separata bolag med bibehållna namn, men nu fusioneras LariTryck från och med 1 februari in i Nordvalls och blir även till namnet en integrerad del av Nordvalls Etikett.

Nordvalls skriver i ett pressmeddelande att LariTrycks verksamheter efter fusioneringen kommer att fortsätta att drivas från produktionsenheterna i Bjuv och Nässjö och med samma medarbetare som tidigare. Koncernens huvudkontor kommer att vara i Sjöbo, där Nordvalls sedan starten 1907 haft produktion och kontor.

Patrik Jenemark är VD på Nordvalls Etikett AB. (Bild Nordvalls)

”För oss är det viktigt att skapa ett bolag med en gemensam målbild och stark företagskultur men också ett bolag med effektiva arbetssätt och samarbeten, som gör det ännu bättre för våra kunder”, säger Nordvalls VD Patrik Jenemark.

Fusionen mellan LariTryck och Nordvalls innebär att man skapat en av de största etikettillverkarna på den skandinaviska marknaden.

—————————————————————
Nordvalls grundades 1907 i skånska Sjöbo. Sedan mars 2020 utgör även Watermill Press Ltd. i Bradford, England, en del av Nordvalls. Bolagets fokus ligger på självhäftande etiketter. Nordvalls ägs sedan 2017 av Possehl Identification Solutions som ingår i Lübeckbaserade företagskoncernen L. Possehl & CO. mbH.

LariTryck AB startades 1977 i Ödåkra utanför Helsingborg av Bengt Ripa. Vid anläggningarna i Bjuv och Nässjö tillverkas etiketter för konsumentvaror och industriprodukter.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Nu är Yangis torrformningsteknik redo för marknaden

Det svenska företaget Yangi, med basen i Varberg, lanserar nu sin nya och patentsökta maskinteknologiplattform för torrformade cellulosabserade förpackningar, Cellera, som man säger har potential att ersätta styva plaster i stor skala.
Yangix

Erik Blix ny VD på Nordic Carton

Malmöbaserade Nordic Carton, som tillverkar kartongförpackningar och våtlimsetiketter har anställt Erik Blix som ny VD från och med den 2 oktober.
Eric Blix 2023x

Källsortering minskade växthusgaserna med 500 000 ton

Källsortering av förpackningar i Sverige har stor effekt på utsläppen av växthusgaser. Det visar ny statistik från Förpackningsinsamlingen, FTI.
källsorteringxx

PulPac skalar upp genom att skala ner med formsprutningsteknik

PulPac lanserar en ny maskinplattform, PulPac Scala, som man säger innebär ett betydande steg i revolutionen av torrformad fiber. Scala-plattformen är baserad på formsprutning, en teknik förknippad med plastbearbetning, kombinerat med PulPacs nya  Mill-to-Web fiberenhet.
Pulpac_Scala_Front