Efter stängningen: Ny VD har utsetts för Findus

PUBLICERAD: 9 april 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Henrik Hjalmarsson lämnar sin post som Managing Director Nordics och Sverigechef för Findus.|Peter Odemark

I samband med den nyligen genomförda stängningen av Findus anläggning i skånska Bjuv blev det också klart att VD:n Henrik Hjalmarsson lämnar sin post som Managing Director Nordics och Sverigechef för Findus.
Ny VD med titeln Managing Director Nordics blir Peter Odemark, som har lång erfarenhet av arbete i olika livsmedelsföretag bland annat Danone och Coca-Cola Company.

Henrik Hjalmarsson har arbetat på Findus i olika roller under nästan tio år. Han tillträdde som CEO Findus Sverige 2014 och sedan hösten 2016 har han även tjänstgjort som Managing Director Nordics. Under året har han lett Findus igenom stängningen av anläggningen i Bjuv och integration av de nordiska länderna med Nomad Foods.

”Det var viktigt för mig att stanna kvar och leda företaget under stängningen och att stödja våra norska och finska verksamheter i integrationen med Nomad Foods. En stor del av detta arbete är nu genomfört. Det senaste året har av naturliga skäl varit svårt och kantat av utmaningar, men jag har uppskattat att arbeta tillsammans med så många begåvade och kompetenta medarbetare. Jag kommer nu att spendera min tid tillsammans med min familj, medan jag funderar över nästa steg”, säger Henrik Hjalmarsson.

I samband med att Henrik Hjalmarsson nu väljer att lämna sin post, har han arbetat tillsammans med Nomad Foods för att finna den efterträdare, som ska fortsätta leda Findus i dess nya skepnad från Malmö.

”Efter stängningen av anläggningen i Bjuv och integrationen med Nomad Foods organisation har ett nytt kapitel i Findus historia inletts. Det känns därför naturligt att lämna över ledarskapet till någon, som kommer att fortsätta att driva Findus och den nya organisationen vidare”, säger Henrik Hjalmarsson.

Henrik Hjalmarsson efterträds alltså av Peter Odemark, som idag, den 10 april, tillträder som Managing Director Nordics på Findus.

Peter Odemark har gedigen erfarenhet inom konsumentproduktsmarknaden och har bland annat arbetat på Danone, Abdon-Mills Finax Group, Innocent Drink och Coca-Cola Company.
Under de senaste tio åren har han tjänstgjort som VD på ett flertal bolag. Peter Odemark kommer även att ingå i Nomad Foods globala ledningsgrupp.

”Findus är ett företag med många mycket kompetenta medarbetare och är ett starkt varumärke med en lång historia. Jag ser fram emot att börja mitt nya uppdrag och att bidra till Nomad Foods vision att bygga ett globalt ledande livsmedelsföretag. Under den närmaste tiden kommer jag att arbeta nära Henrik Hjalmarsson för att säkerställa en smidig överlämning”, säger Peter Odemark, tillträdande Managing Director Nordics på Findus.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för tryck på wellpappförpackningar

På Drupa presenterade EFI en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpappförpackningar.
EFI-3-1536x1024

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Atta45-ver-2-1536x1024

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance