Efter Berry Groups köp av RPC: här är Superfos nya logotyp

PUBLICERAD: 24 september 2019
UPPDATERAD: 25 januari

Så här ser RPC Superfos logotyp ut efter Berry Global Groups uppköp. Bokstavskombinationen RPC är nu ett minne blott. (Bild Berry CPI)

Som vi tidigare meddelat avslutade amerikanska Berry Global Group i somras köpet av brittiska RPC Group. Det innebar också att plastförpackningsföretaget RPC Superfos, med huvudkontor i Danmark, fick nya ägare och ny logotyp.

I och med förvärvet ingår nu RPC-koncernen med alla sina dotterbolag som en del i divisionen Berry Consumer Packaging International (CPI). Beteckningen ”RPC” försvinner också och RPC Superfos heter numera bara ”Superfos”.

Nyutnämnd chef för Berry CPI är Jean-Marc Galvez, som säger så här:
”Jag blir alltmer imponerad av RPC-teamets kvaliteter, historia och produkter och jag ser fram emot att fortsätta bygga på det momentum, som RPC har skapat under åren och att få leda Berrys CPI Division”.

Sammanslagningen av Berry och RPC har skapat en ledande leverantör av tekniskt avancerade produkter och ett av världens största plastförpackningsföretag. Omsättningen uppges till cirka 13 miljarder US-dollar (drygt 126 miljarder kronor) och antalet anställda är nästan 50.000 medarbetare i mer än 290 enheter världen över.

”Vi ser med tillfredsställelse på företagsövertagandet och gläder oss över att fortsätta utveckla, producera och leverera innovativa plastförpackningslösningar till både danska och internationella kunder under ledning av Berry”, säger René Valentin, VD för RPC Superfos sedan 2011, nu enbart ”Superfos”.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Nu är Yangis torrformningsteknik redo för marknaden

Det svenska företaget Yangi, med basen i Varberg, lanserar nu sin nya och patentsökta maskinteknologiplattform för torrformade cellulosabserade förpackningar, Cellera, som man säger har potential att ersätta styva plaster i stor skala.
Yangix

Erik Blix ny VD på Nordic Carton

Malmöbaserade Nordic Carton, som tillverkar kartongförpackningar och våtlimsetiketter har anställt Erik Blix som ny VD från och med den 2 oktober.
Eric Blix 2023x

Källsortering minskade växthusgaserna med 500 000 ton

Källsortering av förpackningar i Sverige har stor effekt på utsläppen av växthusgaser. Det visar ny statistik från Förpackningsinsamlingen, FTI.
källsorteringxx

PulPac skalar upp genom att skala ner med formsprutningsteknik

PulPac lanserar en ny maskinplattform, PulPac Scala, som man säger innebär ett betydande steg i revolutionen av torrformad fiber. Scala-plattformen är baserad på formsprutning, en teknik förknippad med plastbearbetning, kombinerat med PulPacs nya  Mill-to-Web fiberenhet.
Pulpac_Scala_Front