Efter ägarskiftet – nu byter svenska Gorvak AB namn

PUBLICERAD: 18 januari 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Gorvaks Tomas Fredriksson

Gorvak AB i Täby, leverantör av bandningsmaskiner, mm, köptes i fjol av norska ITO Pall-Pack. Nu har Gorvak även nytt namn, logotyp och hemsida.
Från den förste januari 2017 är det nya namnet på Gorvak följaktligen ITO Pall-Pack AB och den nya hemsidesadressen, som tidigare var gorvak.se, är nu pallpack.se 

De nya ägarna – norska systerbolagen ITO Intern Transport AS och Pall-Pack AS – har arbetat med interntransport och automatisering av packning, pallettering och andra industriella processer i närmare 60 år och de har skapat erfarenheter, som man nu ska ta sig med in i det vidare arbetet på den svenska marknaden.

I Norge har ITO Pall-Pack sitt huvudkontor i Oslo och ett produktions- och utvecklingscenter på Tyristrand, en timmes biltur från Oslo. Vid detta center produceras olika sträckfilmsmaskiner med varumärket Pall-Pack samt utveckling, installation och tillpassningar av industriella lösningar och system. Nu kommer även den svenska marknaden att kunna dra nytta av kompetensen i detta utvecklingscenter.

”Den norska och svenska marknaden har många likheter och med höga lönenivåer i bägge länderna har industriföretagen ett stort behov av förbättrad produktivitet genom högre automatiseringsgrad. Genom att utnyttja gemensamma resurser och kompetenser tvärs över gränserna, samt välja samma internationella tillverkare av lösningar och utrustning, kommer vi att ge ännu bättre service och tjänster till våra kunder i Sverige. Med en integrerad nordisk organisation kan vi ta ännu bättre hand om kundernas befintliga system och vara bättre rustade att designa, utveckla och anpassa framtida automationslösningar för våra kunder”, skriver ITO Pall-Pack AB i ett pressmeddelande.

Gorvak AB har ägts och letts av Tomas Fredriksson, som nu är nöjd med att norska ITO och Pall-Pack tagit över ägandet.

”Att ITO/Pall-Pack tar över Gorvak är den bästa lösningen vi kunnat få till –  de känner både produkterna och marknaden och har lika lång erfarenhet i branschen som vi. Nu får jag möjligheten till att vara med och utveckla den nya organisationen fram tills jag blir pensionär, det skall bli både trevligt och intressant”, sade Tomas Fredriksson, när affären offentliggjordes i augusti i fjol.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x