Efter 47 år: Rottneros-koncernen har nu fått en ny grafisk profil

PUBLICERAD: 3 maj 2019
UPPDATERAD: 25 januari

Den gamla logotypen, som Rottneros haft i 47 år, försvinner nu ”in i dimmorna” och ersätts av en ny logotyp, som ska visa på det framåtriktade Rottneros. (Bilden är ett montage)|”Vi vill med vår nya grafiska profil visa det framåtriktade Rottneros”, förklarar Lennart Eberleh,:

Massa- och förpackningskoncernen Rottneros AB har – efter 47 år – fått en ny grafisk profil och logotyp. Den nya grafiska profilen presenterades på bolagets årsstämma i Sunne den 2 maj.

Rottneros skriver i ett pressmeddelande att den nya grafiska profilen är ytterligare ett steg för att möta framtiden och att den nya logotypen är en symbol, som tydliggör företagets satsning på klimat- och miljösmarta produkter samt jämställdhet.

”Vi vill med vår nya grafiska profil visa det framåtriktade Rottneros”, förklarar Lennart Eberleh,:

”Vi vill med vår nya grafiska profil visa det framåtriktade Rottneros. Nu skördar vi frukten av våra investeringar i anläggningarna, med fokus på effektivitet och hållbarhet – såväl ekologiskt, socialt som ekonomiskt”, förklarar Lennart Eberleh, VD och koncernchef för Rottneros AB.

Rottneros grundades redan 1887 och under årens lopp har ett antal logotyper passerat revy. Den, som nu ersatts, har funnits i 47 år.

Rottneros har fabriker för högkvalitativa massor i Rottneros, Värmland, och Vallvik, Hälsingland. Av hållbar och förnyelsebar skogsråvaran produceras fiber med specifika egenskaper och massan används exempelvis till produkter som luftfilter, transformatorer, mjukpapper och kartong.

Nykomlingen i koncernen är Rottneros Packaging, en nystartad fabrik i Sunne, som tillverkar klimatsmarta förpackningar för i första hand livsmedel. Förpackningarna tillverkas av ren skogsråvara och ersätter de traditionella oljebaserade plastförpackningarna.

”Mycket av vår framgång beror på vår förmåga att vara innovativa och utvecklas i takt med tiden. Vår företagskultur baseras på att vi respekterar alla, är engagerade och är proffs. Rottneros kan och vill erbjuda produkter som är smarta för planeten. Det vill vi också tydliggöra genom att förnya vår grafiska profil”, förklarar Lennart Eberleh.

2018 omsatte Rottneros 2,3 miljarder kronor med cirka 300 anställda och rörelseresultatet var rekordstarka 295 miljoner kronor.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1974

Tidningen Packnews (tidigare nord emballage) fyller i år 90 år. Kanske är det världens äldsta förpackningstidning. Redaktionen har sedan ett par år bläddrat i tidningar från åren som gått och publicerat lite smått och gott och vi kommer att publicera en del av detta här.
Lättx

Metsä Board moderniserar Simpele kartongbruk

Metsä Board har fattat ett investeringsbeslut att förnya falskartongmaskinen i Simpele i Finland, vilket kommer att förbättra kvaliteten på falskartong och öka produktionseffektiviteten.
Metsä Board Simpele_winterx

Sexton förädlingsmöjligheter i en maskin

Scodix utvecklar sin dekoreringsteknik och kan nu erbjuda sexton olika dekoreringsalternativ i en och samma maskin. På Drupa kan man ta del av tekniken i företagets monter.
scodixx

Ny monofilm av PE för frysförpackningar

Bonduelle, ExxonMobil och Constantia Drukpol har tillsammans utvecklat en monofilm av polyeten som klarar de tuffa kraven på frysförpackningar.
Bonduelle-achieves-6-years-with-no-lost-time-incidents-with-Alchemy