Effektivare produktion hos Scanfill med ny folieextruder

PUBLICERAD: 3 december 2019
UPPDATERAD: 25 januari

Den nya produktionslinjen hos Scanfill ger större möjligheter att producera effektivt och återvinningsbart förpackningsmaterial. (Bild Scanfill)

Polymer- och förpackningsföretaget Scanfill AB i Ystad har investerat i en ny folieextruder. som ger företaget ännu större möjligheter att producera effektivt och återvinningsbart förpackningsmaterial.

Scanfill tillverkar miljövänligt och hållbart förpackningsmaterial, baserat på förnyelsebara råvaror. Företaget, som ingår Polykemi Group, arbetar hårt för att måna om jordens resurser och deras miljövänliga material är en viktig del i arbetet för att minska matsvinnet.

Under hösten 2019 har Scanfill AB installerat ytterligare en folieextruder ,som kan producera ett större utbud av material och dessutom är effektivare än sina föregångare.

”Nu kan vi producera upp till sju skikt med fem extrudrar anpassade efter kundens specifika önskemål. Den nya tekniken gör att vi kan möta de allt hårdare kraven, som marknaden ställer på förpackningsindustrin”, förklarar Pontus Björklund, Technical manager på Scanfill AB.

Den nya maskinen är flexibel och bredare, vilket innebär att Scanfill får möjligheter att serva även nya branscher som elektronik och bygg.

”Den nya linjen ger oss kapacitet att producera barriärmaterial, som är återvinningsbart och med anpassade förseglingsegenskaper. Det gör att vi kan anpassa folien ännu mer specifikt efter kundens krav och minimera resurserna som krävs”, säger Pontus Björklund.

”Med den nya linjen kommer vi att kunna använda återvunnet material effektivare genom att kunna bygga lagerstrukturer, som möjliggör att kärnan på folien är återvunnen”, säger vice VD Oscar Hugoson.

Sedan starten år 2008 har ökat sin omsättning för varje år och efterhand skaffat sig viktiga marknadsandelar i så väl Sverige som i Europa.

”Scanfill AB fortsätter att växa i norra Europa, bara i år har vi tagit klivet in på nya marknader, som Tyskland, Slovakien och Polen”, säger Oscar Hugoson.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Danska All Creative vill vinna i Packnorth Award 2024

Det danska företaget All Creative A/S som är mest känt för sina pappers- och kartonglösningar för förpackningar, POS och Display, är stolta. Så stolta att de har skickat in den 3D-julkalender de tagit fram för Bornholms Karamel Kompagniet till förpackningstävlingen Packnorth Awards 2024.
AllCreative_02x

Snopet för Mondi, det blev IP som köper DS Smith

International Paper och DS Smith meddelade har nått en överenskommelse om villkoren för en affär där IP köper DS Smith.
alexander-grey-8lnbXtxFGZw-unsplashx

Konsumenterna katalysatorn bakom nya hållbara förpackningslösningar

Det är vi konsumenter som driver på utvecklingen av nya, hållbara, förpackningar och plastförpackningar är illa ute enligt en undersökning av Tetra Pak.
ryoji-iwata-IBaVuZsJJTo-unsplashx

Jonas Hellström – med variation som inspiration

Jonas Hellström har jobbat inom den grafiska branschen i över 20 år. Efter sin examen i grafisk design och illustration från Forsbergs har han bland annat hunnit med att starta upp byrån Lobby Design samt spendera nio år som design director på Amore. Snart står han på scenen på Inhousedagen i Stockholm.
stillahavetx