EcoVadis-betyget Platinum till Iggesund och Workington

PUBLICERAD: 28 april 2022
UPPDATERAD: 25 januari

”Vi är stolta att som tung tillverkande industri få detta höga betyg”, säger Johan Granås, hållbarhetsdirektör Holmen Iggesund. (Bild Holmen Iggesund)||Holmen Iggesunds båda kartongbruk i Iggesund och brittiska Workington (bilden) utmärks för sitt hållbarhetsarbete. (Bild Holmen Iggesund)

Holmen Iggesunds båda kartongbruk svenska Iggesund och brittiska Workington har belönats med den högsta nivån, Platinum, av hållbarhetsgranskaren EcoVadis.

EcoVadis är en snabbväxande webbaserad plattform, där kunder och leverantörer kan utbyta hållbarhetsinformation. Årligen görs cirka 25.000 granskningar av företag i hela världen och högsta betyget Platinum innebär att man tillhör den allra bästa procenten (Top 1%) av alla granskade företag.

”Naturligtvis är det tillfredsställande att vi lyckas hålla den här nivån. Det är viktigt att vi ständigt förbättrar oss, eftersom vi ser så många utmaningar för samhället knutna till miljö och hållbarhet, inte bara klimatet. Extra stolta är vi av att vara en tung tillverkande industri med detta höga betyg. När vi jämförs med alla företag, innebär det att jämförelsen också innefattar banker, försäkringsbolag och konsultföretag med avsevärt lägre direkt miljöpåverkan än oss”, framhåller Holmen Iggesunds hållbarhetsdirektör Johan Granås.

Vid EcoVadis-granskningen får deltagande företag svara på närmare 250 frågor kring miljö, arbetsförhållanden, affärsetik och upphandling. Alla svar ska styrkas med relevanta dokument och svaren tredjepartsgranskas och värderas. Holmen Iggesund har rapporterat i EcoVadis system i mer än fem år.

Holmen Iggesunds båda kartongbruk i Iggesund och brittiska Workington (bilden) utmärks för sitt hållbarhetsarbete. (Bild Holmen Iggesund)

Utöver de kunder, som löpande har tillgång till plattformen, finns möjlighet att ta ut rapporter i varierande detaljeringsgrad, vilka kan användas för frågor från andra intressenter. Det är inte bara för att sprida hållbarhetsinformation som systemet kommer till användning – i Holmen-koncernen används det också för att samla in hållbarhetsinformation i avsikt att utvärdera leverantörer.

”Alla borde vara nöjda med att det finns ett system där en fristående, tredje part gör en grundlig värdering, som dessutom är lätt att tolka. Bedömningen av oss är ett bra sätt att förmedla våra ambitioner och resultat, och bedömningarna av våra leverantörer är ett hjälpmedel att säkerställa att vi har rätt leverantörer, men också för att upptäcka risker”, säger Johan Granås.

Läs vidare

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Tingstad Group köper Converflex i Örnsköldsvik

Tingstad Group fortsätter växa via uppköp. Nyss var det OptiPack i Sunne, nu har man köpt Converflex i Örnsköldsvik.
Paul-Jigbergx

Senaste nytt

Oroliga tider skrämmer inte FrontPac

FrontPac räds inte de svåra tiderna. Ett bra bevis är investeringen i en ny offsetpress från KBA.
Jesper och Martin

Grönt ljus för att göra gröna salladsskålar ännu grönare

Picadeli känner att deras salladskoncept blir ännu grönare via appen Bower. Nu finns möjlighet att panta 20 miljoner skålar årligen.
bower_phone

Packnews i ny kostym efter samgående med AGI Media

Packnews har bytt kostym efter mer än 15 år som nyhetsförmedlare till förpackningsindustrins värdekedja. Nu blir vi ännu bättre!
Kostym

Plastpåseskatten blev en kul sak men är på allvar

När TV-programmet Svenska Nyheter hade nypremiär häromdagen fick den märkliga plastpåseskatten mycket utrymme.
messiah