Ecoleans nya fyllningsmaskin har ökad kapacitet med 140 %

PUBLICERAD: 21 augusti 2019
UPPDATERAD: 25 januari

Ecoleans nya fyllningsmaskin har kraftigt ökad kapacitet och kan hantera och fylla upp till 7.000 förpackningar i timmen. (Bild Ecolean)

Helsingborgsbaserade förpackningsproducenten Ecolean har lanserat en ny fyllningsmaskin för företagets aseptiska förpackningar för kylda mejeriprodukter. Maskinen, som är Ecoleans fjärde nyutvecklade fyllningsmaskin på två år och som fått beteckningen EL1 +, är avsedd för fyllning av förpackningar i familjestorlek.

Enligt Ecolean har EL1 + en ökad kapacitet på upp till 140 procent jämfört med tidigare fyllningsutrustning. Bakom den ökade kapaciteten ligger en ny och förenklad design, som mer än fördubblar kapaciteten jämfört med den tidigare modellen.

Ecolean skriver i ett pressmeddelande att EL1 + ökar produktsäkerheten och kvaliteten genom ett helautomatiskt rengöringssystem för påfyllningszonen, som säkerställer samma hygiennivå i början av varje produktionscykel. I det nya maskinkonceptet ingår en helt ombyggd fyllningskammare, som har fyra fyllningsenheter istället för två, vilket ökar kapaciteten upp till 140 procent.. Ett nydesignat inmatningsservosystem hanterar förpackningar i en enda kamrörelse för att fylla förpackningstyperna Ecolean® Air 500 ml, 1.000 ml och 1.500 ml. Den maximala kapaciteten hos EL1 + är 7.000 förpackningar i timmen.

”Vi är stolta över att kunna utveckla vår beprövade och befintliga teknik ännu mer, för att hjälpa mat- och dryckesproducenter att åstadkomma mer med mindre. Branschen utvecklas kontinuerligt och så gör effektiviteten i vår utrustning”, säger Christian Olsson, chef för fyllningslinjer hos Ecolean.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Konsumenterna katalysatorn bakom nya hållbara förpackningslösningar

Det är vi konsumenter som driver på utvecklingen av nya, hållbara, förpackningar och plastförpackningar är illa ute enligt en undersökning av Tetra Pak.
ryoji-iwata-IBaVuZsJJTo-unsplashx

Jonas Hellström – med variation som inspiration

Jonas Hellström har jobbat inom den grafiska branschen i över 20 år. Efter sin examen i grafisk design och illustration från Forsbergs har han bland annat hunnit med att starta upp byrån Lobby Design samt spendera nio år som design director på Amore. Snart står han på scenen på Inhousedagen i Stockholm.
stillahavetx

Ny teknik ger inbyggt fuktskydd i flexibla förpackningar

Aptar CSP Technologies och ProAmpac har utvecklat en teknik som ger inbyggt fuktskydd i flexibla förpackningar.
proampac-and-aptar-1709018491x

Boxons hållbarhetssatsning bär frukt

Boxons nya hållbarhetsrapport visar att företagets fortsatt stora hållbarhetssatsning har burit frukt under året som gick.
Boxonx