Ecoleans hållbarhetsarbete ger effektivare förpackningslösning

PUBLICERAD: 18 juni 2020
UPPDATERAD: 25 januari

81 procent av den energi Ecolean förbrukar i produktion av material och maskiner är förnyelsebar.

Ecolean har precis lanserat sin hållbarhetsrapport för år 2019 i vilken man bland annat berättar om de ökade ambitionerna kring frågan inför framtiden. Här finns bland annat en vidareutveckling av företagets förpackningar med i bilden.

I den nya hållbarhetsrapporten för man fram användningen av förnyelsebar elektricitet som en höjdpunkt. För närvarande är 81 procent av all energi man förbrukar vid tillverkning av förpackningsmaterial och maskiner förnyelsebar. Målet är att det ska vara 100 procent år 2030. Energiförbrukningen är ett av tolv målsättningar man har på sin hållbarhetsagenda.

Ecolean är helt transparent kring framtidens utmaningar och menar att man säkert kan höja ribban inte bara för sig själv utan även för hela förpackningsindustrin.

För närvarande pågår ett utvecklingsarbete för att ta fram en produktserie som är helt anpassad för till återvinning av konsumentavfall. Den lösningen ska underlätta återvinningen och finnas på marknaden före år 2025.

Samtidigt pågår arbetet med att öka återvinningsbarheten i existerande återvinningssystem via deltagande i flera återvinningsinitiativ globalt samt stöd till utvecklingen av system där adekvata processer saknas.

”Vi promotar cirkularitet för våra förpackningslösningar och engagerar oss i utvecklingen för att säkra att våra lösningar passar bra i existerande förpackningsprocesser”, säger Anna Palminger, hållbarhetschef på Ecolean.

”Globalt är det många marknader som fortfarande saknar passande återvinningssystem och vi jobbar förebyggande med detta via medlemskap i organisationer som CEFLEX i Europa, New Zealand Soft Plastics Initiative och återvinningsprogrammet REDcycle i Australien.

Förra året rankades Ecolean av EcoVadis som ett av de 5 procent bästa företagen av 60.000 för sitt hållbarhetsarbete.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x