Ecoleans hållbarhetsarbete ger effektivare förpackningslösning

PUBLICERAD: 18 juni 2020
UPPDATERAD: 25 januari

81 procent av den energi Ecolean förbrukar i produktion av material och maskiner är förnyelsebar.

Ecolean har precis lanserat sin hållbarhetsrapport för år 2019 i vilken man bland annat berättar om de ökade ambitionerna kring frågan inför framtiden. Här finns bland annat en vidareutveckling av företagets förpackningar med i bilden.

I den nya hållbarhetsrapporten för man fram användningen av förnyelsebar elektricitet som en höjdpunkt. För närvarande är 81 procent av all energi man förbrukar vid tillverkning av förpackningsmaterial och maskiner förnyelsebar. Målet är att det ska vara 100 procent år 2030. Energiförbrukningen är ett av tolv målsättningar man har på sin hållbarhetsagenda.

Ecolean är helt transparent kring framtidens utmaningar och menar att man säkert kan höja ribban inte bara för sig själv utan även för hela förpackningsindustrin.

För närvarande pågår ett utvecklingsarbete för att ta fram en produktserie som är helt anpassad för till återvinning av konsumentavfall. Den lösningen ska underlätta återvinningen och finnas på marknaden före år 2025.

Samtidigt pågår arbetet med att öka återvinningsbarheten i existerande återvinningssystem via deltagande i flera återvinningsinitiativ globalt samt stöd till utvecklingen av system där adekvata processer saknas.

”Vi promotar cirkularitet för våra förpackningslösningar och engagerar oss i utvecklingen för att säkra att våra lösningar passar bra i existerande förpackningsprocesser”, säger Anna Palminger, hållbarhetschef på Ecolean.

”Globalt är det många marknader som fortfarande saknar passande återvinningssystem och vi jobbar förebyggande med detta via medlemskap i organisationer som CEFLEX i Europa, New Zealand Soft Plastics Initiative och återvinningsprogrammet REDcycle i Australien.

Förra året rankades Ecolean av EcoVadis som ett av de 5 procent bästa företagen av 60.000 för sitt hållbarhetsarbete.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Thorbjörn Sagerström på DS Smith Norden ser en positiv trend för industrin

Vi kontaktade Thorbjörn Sagerström, vd på DS Smith i Norden och dessutom ordförande i Grafiska Föreningen, för att få hans synpunkt på läget för wellpapp- och kartongbranschen och för hans eget företag.
DSsmith1-1024x683-1x

Ny undersökning visar att svenskar är splittrade kring plastpåseskatten

Åsikterna om att plastpåseskatten försvinner är minst sagt splittrade, och över hälften av alla svenskar tycker det är viktigt att användningen av plastpåsar fortsätter att minska. Det visar en ny Novusundersökning som Håll Sverige Rent låtit göra.
dreamstime_7756854x

Tidningen Packnews fyller 90 år!

I år fyller tidningen Packnews 90 år. En anmärkningsvärd ålder på en branschtidning, men en ålder som inte på något sätt avspeglas i kvaliten, tidningen är starkare och fräschare än någonsin. Här ger tidningens chefredaktör, Bo Wallteg, en kort bakgrund till de nittio åren.
Packnews-1_24-mailchimp-header-2

Transparent förpackning ger enklare återvinning

Som ett led i arbetet med att minska klimatavtrycket har isoleringproducenten Rockwool förändrat förpackningarna. Något som ökar återvinningsmöjligheterna med 85  procent enligt företaget.
ROCKWOOL förpackning