Ecoleans förpackningar erkänns av Sydkoreas miljödepartement

PUBLICERAD: 16 oktober 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Ecoleans lättviktsförpackningar är flexibla och återvinningsbara. De är aluminiumfria och tillverkade av ett miljövänligt material bestående av polyolefiner och krita. (Bild Ecolean)|”Betyget från Sydkorea visar att vi är på rätt väg”, säger Paul Mellbin, (Bild Ecolean)

Svenska förpackningsföretaget Ecolean och deras aseptiska livsmedelsförpackningar har fått ett prestigefyllt erkännande av det sydkoreanska miljödepartementet. Förpackningarna erkänns för sin återvinningsbarhet och de får ett högre betyg än de flesta andra mat- och dryckesförpackningar, enligt ett nytt klassificeringssystem för återvinningsbarhet, som Sydkorea infört.

I december 2019 introducerade Sydkoreas miljödepartement lagen ”Act on the Promotion of Saving and Recycling of Resources”, som bland annat kräver att alla livsmedels- och dryckesförpackningar ska ha etiketter, som visar förpackningens återvinningsstatus. Tanken är att man därmed ska uppmuntra till resurseffektivitet och användning av förpackningar, som är lätta att återvinna. Förpackningstillverkare och –användare fick en frist på nio månader på sig att uppfylla de nya bestämmelserna och den tidsfristen löpte ut i september i år.

”Betyget från Sydkorea visar att vi är på rätt väg”, säger Paul Mellbin, (Bild Ecolean)

Ecoleans förpackningar får nu betyget ”Good” på en fyragradig bedömningsskala av det sydkoreanska miljödepartementet, vilket är bättre än flera andra livsmedelsförpackningar. Frånvaron av aluminium, som annars är ett vanligt barriärmaterial i aseptiska och andra förpackningar för flytande livsmedel, bidrar till Ecoleans höga betyg.

”Det sydkoreanska miljöministeriets betyg på våra ekologiska förpackningarnas återvinningsbarhet bekräftar att vi är på rätt väg med vår utveckling och tillverkning av förpackningslösningar, som gör skillnad på lång sikt”, säger Paul Mellbin, Senior Advisor, Ambient Technology på Ecolean.

Ecoleans första lansering på den sydkoreanska marknaden skedde i början av det här året, då det koreanska livsmedelsföretaget Yakult Korea började använda Ecoleans aseptiska lättviktsförpackning Ecolean® Air Aseptic till två av sina hälsodrycker. (Läs HÄR)

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Thorbjörn Sagerström på DS Smith Norden ser en positiv trend för industrin

Vi kontaktade Thorbjörn Sagerström, vd på DS Smith i Norden och dessutom ordförande i Grafiska Föreningen, för att få hans synpunkt på läget för wellpapp- och kartongbranschen och för hans eget företag.
DSsmith1-1024x683-1x

Ny undersökning visar att svenskar är splittrade kring plastpåseskatten

Åsikterna om att plastpåseskatten försvinner är minst sagt splittrade, och över hälften av alla svenskar tycker det är viktigt att användningen av plastpåsar fortsätter att minska. Det visar en ny Novusundersökning som Håll Sverige Rent låtit göra.
dreamstime_7756854x

Tidningen Packnews fyller 90 år!

I år fyller tidningen Packnews 90 år. En anmärkningsvärd ålder på en branschtidning, men en ålder som inte på något sätt avspeglas i kvaliten, tidningen är starkare och fräschare än någonsin. Här ger tidningens chefredaktör, Bo Wallteg, en kort bakgrund till de nittio åren.
Packnews-1_24-mailchimp-header-2

Transparent förpackning ger enklare återvinning

Som ett led i arbetet med att minska klimatavtrycket har isoleringproducenten Rockwool förändrat förpackningarna. Något som ökar återvinningsmöjligheterna med 85  procent enligt företaget.
ROCKWOOL förpackning