Ecoleans förpackningar erkänns av Sydkoreas miljödepartement

PUBLICERAD: 16 oktober 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Ecoleans lättviktsförpackningar är flexibla och återvinningsbara. De är aluminiumfria och tillverkade av ett miljövänligt material bestående av polyolefiner och krita. (Bild Ecolean)|”Betyget från Sydkorea visar att vi är på rätt väg”, säger Paul Mellbin, (Bild Ecolean)

Svenska förpackningsföretaget Ecolean och deras aseptiska livsmedelsförpackningar har fått ett prestigefyllt erkännande av det sydkoreanska miljödepartementet. Förpackningarna erkänns för sin återvinningsbarhet och de får ett högre betyg än de flesta andra mat- och dryckesförpackningar, enligt ett nytt klassificeringssystem för återvinningsbarhet, som Sydkorea infört.

I december 2019 introducerade Sydkoreas miljödepartement lagen ”Act on the Promotion of Saving and Recycling of Resources”, som bland annat kräver att alla livsmedels- och dryckesförpackningar ska ha etiketter, som visar förpackningens återvinningsstatus. Tanken är att man därmed ska uppmuntra till resurseffektivitet och användning av förpackningar, som är lätta att återvinna. Förpackningstillverkare och –användare fick en frist på nio månader på sig att uppfylla de nya bestämmelserna och den tidsfristen löpte ut i september i år.

”Betyget från Sydkorea visar att vi är på rätt väg”, säger Paul Mellbin, (Bild Ecolean)

Ecoleans förpackningar får nu betyget ”Good” på en fyragradig bedömningsskala av det sydkoreanska miljödepartementet, vilket är bättre än flera andra livsmedelsförpackningar. Frånvaron av aluminium, som annars är ett vanligt barriärmaterial i aseptiska och andra förpackningar för flytande livsmedel, bidrar till Ecoleans höga betyg.

”Det sydkoreanska miljöministeriets betyg på våra ekologiska förpackningarnas återvinningsbarhet bekräftar att vi är på rätt väg med vår utveckling och tillverkning av förpackningslösningar, som gör skillnad på lång sikt”, säger Paul Mellbin, Senior Advisor, Ambient Technology på Ecolean.

Ecoleans första lansering på den sydkoreanska marknaden skedde i början av det här året, då det koreanska livsmedelsföretaget Yakult Korea började använda Ecoleans aseptiska lättviktsförpackning Ecolean® Air Aseptic till två av sina hälsodrycker. (Läs HÄR)

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x