Ecolean visar uppgraderad EL4 på Anuga FoodTech

PUBLICERAD: 11 februari 2015
UPPDATERAD: 25 januari

EL4+ klarar 12 000 aseptiska förpackningar i timmen. Det är en kapacitetsökning med 33 procent.

Vid en internationell pressträff vid huvudkontoret i Helsingborg nyligen gav Ecolean journalisterna en grundlig genomgång av företaget och vad man kommer att visa på Anuga. Bland nyheterna finns EL4+, en uppgradering av EL4 som introducerades på samma mässa för tre år sedan. Över tjugofem av dessa maskiner har sedan dess placerats på världsmarknaden. EL4+ är som sin föregångare en aseptisk kallfyllningsmaskin och kännetecknas av att den är trettiotre procent snabbare än EL4, vilket innebär att den fyller tolvtusen 250 ml förpackningar i timmen.

Är det någon som tvivlar rekommenderas att besök i montern. Ecolean kommer att köra ”med plattan i botten” och fylla 84 000 förpackningar per dag (7 timmar x 12 000). Andra nyheter är möjligheten att fylla drycker, till exempel juice, som innehåller fruktkött samt en mer resurseffektiv rengöringsprocess.

Den första EL4+ är redan såld och kommer att hamna i Pakistan, där Ecolean har stora framgångar i ett samarbete med Engro Foods, vars mjölkvarumärke Olpers ökat sin försäljning med sextio procent sedan man lanserade den i Ecoleanförpackningar.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x