Ecolean visar uppgraderad EL4 på Anuga FoodTech

PUBLICERAD: 11 februari 2015
UPPDATERAD: 25 januari

EL4+ klarar 12 000 aseptiska förpackningar i timmen. Det är en kapacitetsökning med 33 procent.

Vid en internationell pressträff vid huvudkontoret i Helsingborg nyligen gav Ecolean journalisterna en grundlig genomgång av företaget och vad man kommer att visa på Anuga. Bland nyheterna finns EL4+, en uppgradering av EL4 som introducerades på samma mässa för tre år sedan. Över tjugofem av dessa maskiner har sedan dess placerats på världsmarknaden. EL4+ är som sin föregångare en aseptisk kallfyllningsmaskin och kännetecknas av att den är trettiotre procent snabbare än EL4, vilket innebär att den fyller tolvtusen 250 ml förpackningar i timmen.

Är det någon som tvivlar rekommenderas att besök i montern. Ecolean kommer att köra ”med plattan i botten” och fylla 84 000 förpackningar per dag (7 timmar x 12 000). Andra nyheter är möjligheten att fylla drycker, till exempel juice, som innehåller fruktkött samt en mer resurseffektiv rengöringsprocess.

Den första EL4+ är redan såld och kommer att hamna i Pakistan, där Ecolean har stora framgångar i ett samarbete med Engro Foods, vars mjölkvarumärke Olpers ökat sin försäljning med sextio procent sedan man lanserade den i Ecoleanförpackningar.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1974

Tidningen Packnews (tidigare nord emballage) fyller i år 90 år. Kanske är det världens äldsta förpackningstidning. Redaktionen har sedan ett par år bläddrat i tidningar från åren som gått och publicerat lite smått och gott och vi kommer att publicera en del av detta här.
Lättx

Metsä Board moderniserar Simpele kartongbruk

Metsä Board har fattat ett investeringsbeslut att förnya falskartongmaskinen i Simpele i Finland, vilket kommer att förbättra kvaliteten på falskartong och öka produktionseffektiviteten.
Metsä Board Simpele_winterx

Sexton förädlingsmöjligheter i en maskin

Scodix utvecklar sin dekoreringsteknik och kan nu erbjuda sexton olika dekoreringsalternativ i en och samma maskin. På Drupa kan man ta del av tekniken i företagets monter.
scodixx

Ny monofilm av PE för frysförpackningar

Bonduelle, ExxonMobil och Constantia Drukpol har tillsammans utvecklat en monofilm av polyeten som klarar de tuffa kraven på frysförpackningar.
Bonduelle-achieves-6-years-with-no-lost-time-incidents-with-Alchemy