Ecolean lanserar Air Aseptic med minivolymen 125 ml

PUBLICERAD: 9 augusti 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Ecoleans nya miniförpackning i Air Aseptic-serien lanseras först i Pakistan av mejeriföretaget Fauji Foods.

Helsingborgsbaserade Ecolean lanserar nu sin populära förpackning Ecolean Air Aseptic i minivolymen 125 ml. Lanseringen sker globalt och först ut att använda förpackningen blir det pakistanska mejeriföretaget Fauji Foods Ltd.
Ecolean och Fauji Foods träffade i fjol ett omfattande samarbetsavtal och tidigare i år resulterade avtalet i att merparten av Fauji Foods flytande mejeriprodukter nu förpackas i olika Ecolean-förpackningar. Lanseringen av  den nya miniförpackningen från Ecolean i de pakistanska butikshyllorna innebär en ytterligare utvidgning av samarbetet mellan de två parterna.

I ett första skede kommer Fauji Foods att förpacka produkter inom det populära varumärket Dostea och snart därefter kommer företagets UHT-produkter inom varumärket Nurpur att packas i den nya förpackningsstorleken.

”Den nya och mindre 125-millilitersförpackningen är precis rätt storlek för daglig konsumtion och den passar våra konsumenter perfekt. Och som andra Ecolean-förpackningar är den användarvänlig och lätt att känna igen på hyllan”, säger Aamir Khawas, marknads- och försäljningschef hos Fauji Foods.

Den nya Ecolean Air Aseptic-förpackningen på 125 ml kommer att finnas med eller utan medföljande sugrör.

”Trenden med mindre, enportionsförpackningar fortsätter att växa globalt och med lanseringen av vår nya, mindre förpackningsstorlek följer vi den trenden. Vi är också mycket glada över att kunna lansera den nya förpackningen tillsammans med Fauji Foods, som verkar på en av världens mest dynamiska mejerimarknader”, säger Ecoleans marknadschef Anna Annerås.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

AI ger Amazon effektivare förpackningar

Amazon har utvecklat ett artificiellt intelligens (AI)-system med namnet Package Decision Engine, som förändrar hur produkter paketeras och levereras över hela världen. Systemet minskar skadorna på transporterade produkter och förbrukningen av förpackningsmaterial.
amazonx

Bryggerinäringen visar signifikanta minskningar i klimatpåverkan från sina förpackningar

Svenska bryggerier fortsätter att minska sitt klimatavtryck i så gott som alla förpackningsslag. Det visar den senaste livscykelanalysen (LCA) av dryckesförpackning från branschorganisationen Sveriges Bryggerier.
framsida

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx