Ecolean har topprankats för sitt arbete inom hållbarhet

PUBLICERAD: 12 mars 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Svenska Ecolean och deras innovativa lättviktsförpackningar för mejeri- och dryckesindustrin har rankats i topp i EcoVadis bedömning av 75.000 globala företag och deras hållberhetsarbete. (Bild Ecolean)

Helsingborgsbaserade förpackningsföretaget Ecolean har rankats i topp bland 75.000 globala företag från över 200 branscher, vilkas hållbarhetsarbete har utvärderats av EcoVadis.

Av EcoVadis, oberoende bedömare av hållbarhetsarbeten i globala försörjningskedjor, har Ecolean tilldelats utmärkelsen Platinum, vilket innebär att man ingår i den exklusiva skara av en procent av de utvärderade företagen, vilkas hållbarhetsarbete rankas i topp.

”Att erhålla Platinum-utmärkelsen av EcoVadis är ett bevis på att vårt arbete inom hållbarhet ligger på en mycket hög nivå, till och med världsklass. Hållbarhet har alltid varit bärande i vår strategi och var faktiskt anledningen till att vårt företag grundades, baserat på idén att använda en minimal mängd råmaterial för att producera lätta förpackningslösningar på ett helt nytt sätt”, säger Peter L Nilsson, VD Ecolean Group.

Det är andra året i rad, som Ecolean får en hög ranking av EcoVadis. Vid utvärderingen 2020 tilldelades man det prestigefyllda certifikatet Gold Medal Recognition 2020, vilket placerade företaget bland de fem procent högst rankade företagen vid det årets utvärdering, som omfattade 60.000 företag från 155 länder.

Att Ecolean nu förbättrat sin ranking från guld till topputmärkelsen platinum baseras enligt företaget på Ecoleans strategiska och systematiska arbete med tydliga mål inom områden som miljö, styrning och sociala aspekter – samt genom transparent rapportering av hållbarhetsdata.

”Det här är något, som jag vet att kunder uppskattar. Världens största producenter inom livsmedel, mejeriprodukter och drycker ställer stora krav på förpackningsleverantörer vad gäller hållbarhet och jag är mycket stolt över att Ecolean har bekräftats som ett av de högst rankade förpackningsföretagen, när det gäller hållbarhet globalt”, säger Anna Palminger, hållbarhetsdirektör Ecolean Group.

————————————————-
EcoVadis är en oberoende plattform som utvärderar företags hållbarhetsarbete på årsbasis. Fyra områden ligger till grund för hur företagen utvärderas: miljö, arbets- och mänskliga rättigheter, etik och hållbara leverantörskedjor. EcoVadis använder internationella standarder såsom Global Reporting Initiative och FN:s Global Compact.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x