Eco Save Pack – smart box för ömtåliga läkemedelsprodukter

PUBLICERAD: 8 april 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Tillsammans med Rotzinger PharmaPack har Faller Packaging utvecklat Eco Save Pack. (Bild August Faller GmbH & Co.KG)|Eco Save Pack kan tillverkas i olika utföranden beroende på vilka produkter, som ska förpackas. (Bild August Faller GmbH & Co.KG)

Tyska Faller Packaging har tillsammans med Rotzinger PharmaPack utvecklat en smart och hopfällbar kartongbox för ömtåliga läkemedelsprodukter.

Faller Packaging skriver i ett pressmeddelande att efterfrågan inom läkemedelsindustrin på återvinningsbara förpackningar i monomaterial är stor. För att sammanföra kompetenser på det här området samarbetar Faller Packaging med andra företag, till exempel Rotzinger PharmaPack, specialist på process- och förpackningsteknik. Med den gemensamt utvecklade förpackningen Eco Save Pack har de båda företagen, med hjälp av synergieffekter, skapat en hållbar förpackningslösning för ömtåliga produkter.

Eco Save Pack kan tillverkas i olika utföranden beroende på vilka produkter, som ska förpackas. (Bild August Faller GmbH & Co.KG)

Det kartongbaserade förpackningskonceptet Eco Save Pack ger ett mekaniskt produktskydd mot stötar, tryck, fallskador, etc. genom att den har separata kammare, där produkterna hålls på plats. Hela förpackningen, inklusive insatser, består av ett monomaterial (kartong) vilket gör den enkelt återvinningsbar. Den fackförsedda kartonginsatsen hålls säkert på plats i den återförslutbara och vikbara ytterlådan och de förpackade produkterna är lätta att plocka ut efter öppnandet.

Eco Save Pack kan utformas med olika fack och kammare, beroende på typ och antal av produkter som ska förpackas. Den formatflexibla förpackningen kan produceras på konventionella horisontella packmaskiner för kartongförpackningar. I packlinjen kan Eco Save Pack kompletteras med bruksanvisningar, bipacksedlar, etc. och även förses med spårningsteknik.

Faller Packaging och Rotzinger PharmaPack kommer att visa den gemensamma förpackningslösningen på mässan Pharmapack i Paris, 18–19 maj 2022.

—————————————
Om Faller Packaging
August Faller GmbH & Co. KG är sedan mer än 30 år specialiserat på skräddarsydda helhetslösningar för sekundärförpackningar för läkemedel. Företaget, som har mer än 1.300 anställda, utvecklar och tillverkar vikkapslar, bipacksedlar, etiketter samt kombinationsprodukter. Både som standardprodukter såväl som kundanpassad specialtillverkning.
Faller Packaging har huvudkontor i tyska Waldkirch i Baden-Württemberg och anläggningar i Binzen och Schopfheim samt i danska Hvidovre, polska ?ód? och ungerska Debrecen.

Läs vidare

Spartips för wellpappindustrin och dess kunder

Wellpappindustrin kan spara material via en enkel åtgärd enligt brittisk konsult.
1673597177195x

Omni Polymers gillar att återvinna flexibla plastförpackningar

josef-nat

Välkomnar EU:s föreslagna PPWR-regler – med viss kritik

European Bioplastics välkomnar EU:s föreslagna s.k. PPWR-regler för förpackningar och bioplaster – men med viss kritik…
eu-regler-PN-utvald

Svensk Plaståtervinning fick pris som Årets Impact-bolag

På Dagens Industris Gasell-gala i Stockholms stadshus fick Svensk Plaståtervinning ta emot priset som Årets Impact-bolag.
plast-impact-utvald

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax