Wellpapplåda håller färskvaror kylskåpskalla

PUBLICERAD: 25 maj 2021
UPPDATERAD: 24 januari
Mondis wellpapplåda håller färskvaror vid en temperatur av sju grader Celsius i upp till ett dygn.

Mondi, en av Europas största tillverkare av förpackningar, är särskilt inriktade på wellpapp. Företaget lanserar en kartonglåda för e-handel, kallad BCoolBox, som är så tät och därmed isolerande att den kan hålla temperaturen på innehållet i lådan på kring cirka sju grader Celsius i upp till 24 timmar. 

BCoolBox tillverkas av 100 procent återvinningsbar wellpapp och liksom annan wellpapp går den också att printa på. Både ett yttre och ett inre lager av wellpapp används, så det finns inget behov av polystyren eller andra isolerande material. Likt konventionella kylväskor och kylboxar förlängs den effektiva kyltiden när olika typer av kylmedel kan placeras mellan matvarorna.

Enligt Mondi är största fördelen med deras nya förpackningskoncept att distributionen av de extra känsliga livsmedlen nu kan ske utan användning av kylbilar, så att matvarorna nu kan distribueras tillsammans med alla andra e-handelsprodukter. Vidare menar tillverkaren att en annan fördel är att varorna kan levereras även om mottagaren inte är hemma, eftersom innehållet inte omedelbart behöver vara i kylskåp. Förpackningskonceptet har utvecklats i nära samarbete med en kund, och de är öppna för vidareutveckling av konceptet med andra kunder.

Kan då förpackningen även användas för att hålla produkter varma? Mondis svar är att denna fråga ännu inte har undersökts.

Läs vidare

Heidelberg vill förlösa din potential

Det blir världspremiär för den nya generationen av Speedmaster XL 106 på Drupa. Pressen ska möjliggöra autonomt tryck även inom förpackningsproduktion.
Speedmaster_XL_106_21k_5-2048x1365x

Världspremiär på drupa för Xeikons nya etikettpress

Xeikon kommer att ha en världspremiär på drupa 2024. Det är en etikettpress som trycker med en, ny, egenutvecklad bläckserie.
Untitled Design - 1

Xeikon visar innovationer inom nyckelsegment på Drupa

Xeikon, som är en del av Flint Group, erbjuder digitala lösningar för såväl den grafiska industrin som förpackningsbranschen. På Drupa visas de senaste innovationerna inom dessa segment.
SV-kollage-1536x1024x

Sexton förädlingsmöjligheter i en maskin

Scodix utvecklar sin dekoreringsteknik och kan nu erbjuda sexton olika dekoreringsalternativ i en och samma maskin. På Drupa kan man ta del av tekniken i företagets monter.
scodixx

Senaste nytt

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för tryck på wellpappförpackningar

På Drupa presenterade EFI en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpappförpackningar.
EFI-3-1536x1024

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Atta45-ver-2-1536x1024

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Scenprogrammet för Scanpack 2024 är här!

Nu släpps scenprogrammet för Scanpack, Skandinaviens största förpackningsmässa, som äger rum på Svenska Mässan i Göteborg den 22-25 oktober. Förutom utställningen med 400 utställare kommer besökarna att erbjudas ett omfattande scenprogram med nästan 100 programpunkter.
Talare på Scanpack (SV)x