E-handelsförpackning som kan delas för bättre återvinning

PUBLICERAD: 25 februari 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Sealed Air nya e-handelsförpackningar har en innerpåse av bubbelplast, som lätt kan separeras från ytterpåsen av kraftpapper. Tydliga instruktioner visar hur de båda material kan separeras och återvinnas. (Bild Sealed Air)|Mirella Andriano, Sealed Air, visar hur de losstagna bubbelpåsarna kan återanvändas som stötskydd, etc. av konsumenten. (Bild Sealed Air)

Sealed Air har utvecklat ett skyddande kuvert för e-handel, som kan ersätta wellpapplådor och där den inre ”bubbelpåsen” enkelt kan lossas från ytterkuvertet för bättre återvinning.

Skyddande kuvert och påsar för e-handel är ofta försedda med en inre skyddshylsa av bubbelplast, som är limmad mot hela insidan av den pappersbaserade ytterhylsan – en konstruktion som gör det svårt att separera de båda förpackningsmaterialen och återvinna dem effektivt.

Nu lanserar Sealed Air ett alternativ i form av sina Mail Lite®-kuvert, som är utvecklade för enkel återvinning. Kuverten har en specialdesignad innerpåse av bubbelplast, som kallas AirCap®, och som till minst 60 procent består av återvunnen plast. Innerpåsarna är strängsprutade med en metod, som gör dem starkare och bättre skyddande än konventionella innerpåsar av bubbelplast.

Innerpåsarna är limmade till ytterpåsen på endast ett par punkter (topp, botten och längs sidorna), vilket gör att de enkelt kan lossas från ytterpåsen utan att gå sönder. De båda materialen – papper i ytterpåsen och plast i innerpåsen – kan sedan enkelt återvinnas var för sig, alternativt kan den hela bubbelpåsen återanvändas som skyddande förpackning av konsumenten.

Mirella Andriano, Sealed Air, visar hur de losstagna bubbelpåsarna kan återanvändas som stötskydd, etc. av konsumenten. (Bild Sealed Air)

De pappersbaserade ytterpåsarna till Sealed Airs Mail Lite®-kuvert är dessutom extra återvinningsvänliga, eftersom de är tillverkade av kraftpapper som är FSC®-certifierat och beläggningsfritt.

”E-handeln växer och många aktörer väljer att göra sina utskick i form av bubbelplastförsedda kuvert och påsar i stället för mer utrymmeskrävande wellpapplådor. Våra nya e-handelskuvert sparar tid, energi och utrymme – och i vissa fall upp mot 35 procent i portokostnader”, säger Mirella Andriano, som är produktområdeschef på Sealed Air.

Sealed Airs Mail Lite®-kuvert finns i ett flertal storlekar från 110 mm x 160 mm upp till 350 mm x 470 mm och i färgerna ”guld” och vit.

Sealed Air skriver att Mail Lite®-kuverten är ett viktigt steg i bolagets åtagande att göra alla sina produkter helt återvinningsbara till år 2025.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x