E-handelsförpackning som kan återanvändas tusen gånger..!

PUBLICERAD: 22 januari 2021
UPPDATERAD: 25 januari

The Box är en avancerad och innovativ e-handelsförpackning, som kan ersätta traditionella kartong- och wellpappförpackningar. (Bild LivingPackets)|

”The Box” är namnet på en innovativ och avancerad e-handelsförpackning, som kan ersätta kartong- och wellådor och återanvändas upp till tusen gånger! Bakom uppfinningen står det Berlin-baserade företaget LivingPackets.

I fyra år har LivingPackets utvecklat och designat sitt minsta sagt avancerade alternativ till kartong- och wellpappförpackningar för e-handel. På den nyligen genomförda digitala mässan CES 2021 visade upphovsmännen upp den innovativa returförpackningen.

I grundutförandet har The Box en storlek som motsvarar cirka två normala ”skolådor” och den är anpassad för att skicka ett stort antal olika varor. Boxen kan också vikas ihop till en platt version, som kan användas för att skicka exempelvis viktiga dokument, ritningar, etc. via post eller med fysisk kurir. För att säkra och hålla produkter på plats under transport förses The Box med specialanpassade inredningar av cellplast, bubbelplast, etc,

The Box är försedd med avancerad kontroll- och spårningsteknik, bland annat GPS, som gör att såväl avsändare som mottagare när som helst kan spåra försändelsen i realtid. Förpackningen är också försedd med en avancerad display för avsändare- och mottagarinformation, som fungerar som en traditionell utskriftsetikett men som kan uppdateras under pågående leverans. För att ytterligare öka säkerhet och kontroll under transport är The Box dessutom försedd med temperatur- och stötsensorer, som mäter och registrerar vilka påfrestningar av olika slag, som förpackningen utsätts för under sin väg till mottagaren.

Förpacknings- och designutvecklarna hos LivingPackets har dessutom planer på att i framtida i mer avancerade modeller av The Box inkludera en livesändande kamera inuti förpackningen, vilket skulle göra det möjligt för avsändare och mottagare att bokstavligt talat hålla ett öga på den förpackade produkten hela vägen från A till B!

Här finns en infovideo om The Box, producerad inför mässan CES 2020, som ägde rum 7 – 10 januari i Las Vegas. (Klicka på bilden för att starta videon!)

The Box håller för närvarande på att testas i samarbete med olika samarbetspartners, bland annat e-handels- och logistikföretag och till och med försäkringsbolag. Om testerna utfaller enligt beräkningarna kommer LivingPackets att påbörja produktion i större skala av The Box i maj i år.

En sådan avancerad och tekniskt komplicerad förpackning som The Box är förstår betydligt dyrare än traditionella e-handelsförpackningar i wellpapp eller kartong, men enligt LivingPackets blir kostnaden utslagen på antal möjliga användningar ganska överkomlig. Efter varje leverans kan den returnerade boxen enkelt renoveras och sedan användas på nytt. Upp till tusen gånger beräknas The Box kunna återanvändas, enligt LivingPackets. Dessutom beräknas The Box eliminera upp till 90 procent av koldioxidutsläpp jämfört med vad motsvarande mängd traditionella e-handelsförpackningen skulle orsaka.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Danska All Creative vill vinna i Packnorth Award 2024

Det danska företaget All Creative A/S som är mest känt för sina pappers- och kartonglösningar för förpackningar, POS och Display, är stolta. Så stolta att de har skickat in den 3D-julkalender de tagit fram för Bornholms Karamel Kompagniet till förpackningstävlingen Packnorth Awards 2024.
AllCreative_02x

Snopet för Mondi, det blev IP som köper DS Smith

International Paper och DS Smith meddelade har nått en överenskommelse om villkoren för en affär där IP köper DS Smith.
alexander-grey-8lnbXtxFGZw-unsplashx

Konsumenterna katalysatorn bakom nya hållbara förpackningslösningar

Det är vi konsumenter som driver på utvecklingen av nya, hållbara, förpackningar och plastförpackningar är illa ute enligt en undersökning av Tetra Pak.
ryoji-iwata-IBaVuZsJJTo-unsplashx

Jonas Hellström – med variation som inspiration

Jonas Hellström har jobbat inom den grafiska branschen i över 20 år. Efter sin examen i grafisk design och illustration från Forsbergs har han bland annat hunnit med att starta upp byrån Lobby Design samt spendera nio år som design director på Amore. Snart står han på scenen på Inhousedagen i Stockholm.
stillahavetx