DuPont slår samman sina plast- & förpackningsenheter

PUBLICERAD: 15 november 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Patrick Lindner

Globala polymer- och kemijätten DuPont meddelar att man från 1 januari 2016  konsoliderar sina plastrelaterade affärsenheter genom att slår samman Performance Polymers med Packaging & Industrial Polymers.
”Genom att slå samman dessa affärsområden under en gemensam förvaltningsstruktur skapar vi en storskalig enhet, som bättre tjänar våra kunder”, säger DuPonts interimistiske VD och styrelseordförande Edward Breen i ett uttalande.

I affärsområdet Performance Polymers ingår högkvalitativa polymerer och plaster som nylon, acetal och polybutylentereftalat hartser samt termoplastiska elastomerer och biopolymerer.

Affärsområdet Packaging & Industrial Polymers producerar bland annat polymerer och plaster som används till förpackningsrelaterade produkter som lim, barriärer, olika typer av förslutningar och lock, etc. I området ingår även verksamheten DuPont Teijin Films.

De två aktuella affärsområdena har tillsammans utgjort DuPont-divisionen Performance Materials. Genom konsolideringen bildas från årsskiftet en enda affärsdivision, som kommer att ledas av Patrick Lindner, som sedan 2014 är VD för Performance Polymers och som arbetat inom DuPont sedan 1996.

Nuvarande VD:n för Packaging & Industrial Polymers – William Harvey, som lett affärsområdet sedan 2009 – kommer att upprätthålla sin tjänst fram till årsskiftet. Enligt en talesman för DuPont finns inga uppgifter för närvarande om vad William Harvey ska syssla med i framtiden eller om han kommer att vara kvar i koncernen.

Talesmannen säger också att förändringarna och konsolideringen av verksamheterna inom DuPont kommer att innebära att ett antal tjänster försvinner, hur många är dock ännu inte fastställt.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax