Dunis nya förpackningar är gjorda av återvunna flaskor

PUBLICERAD: 17 februari 2019
UPPDATERAD: 25 januari

Produkterna i Dunis nya förpackningskoncept Polardeli är tillverkade av återvunnen PET från dryckesflaskor.

Duni AB har lanserat en serie nya livsmedelförpackningar i plast avsedda för färdigmat, etc. Förpackningarna är till största delen tillverkade av PET, s.k. rPET, från återvunna dryckesflaskor. Andelen rPET i förpackningarna uppges vara mellan 80 och 100 procent.

Den  nya Duni-förpackningarna kallas Polardeli och består av djupdragna tråg  i olika storlekar. Trågen har fått ett speciellt utseende med skarpa vinklar och designen är enligt Duni inspirerade av det arktiska landskapets spektakulära former.

Polardeli-trågen, som ingår i Dunis ecoecho®-sortiment, är modulära och staplingsbara och de kan köras i företagets Duniform-maskiner. De är också enkla att äta ur och förseglas med transparanta lock, som även de är tillverkade i rPET.

”Färsk mat förtjänar en fräsch, miljöanpassad förpackning. Med detta i åtanke har vi utvecklat Polardeli-boxarna, som genom att erbjuda ett helt nytt designspråk ger kunderna möjlighet att skilja sig från mängden”, säger Melanie Jäger, Senior Marketing Manager, Meal Service, Duni.

Polardeli-konceptet är avsett för deli-butiker, take away-företag och andra verksamheter inom färdigmat.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Thorbjörn Sagerström på DS Smith Norden ser en positiv trend för industrin

Vi kontaktade Thorbjörn Sagerström, vd på DS Smith i Norden och dessutom ordförande i Grafiska Föreningen, för att få hans synpunkt på läget för wellpapp- och kartongbranschen och för hans eget företag.
DSsmith1-1024x683-1x

Ny undersökning visar att svenskar är splittrade kring plastpåseskatten

Åsikterna om att plastpåseskatten försvinner är minst sagt splittrade, och över hälften av alla svenskar tycker det är viktigt att användningen av plastpåsar fortsätter att minska. Det visar en ny Novusundersökning som Håll Sverige Rent låtit göra.
dreamstime_7756854x

Tidningen Packnews fyller 90 år!

I år fyller tidningen Packnews 90 år. En anmärkningsvärd ålder på en branschtidning, men en ålder som inte på något sätt avspeglas i kvaliten, tidningen är starkare och fräschare än någonsin. Här ger tidningens chefredaktör, Bo Wallteg, en kort bakgrund till de nittio åren.
Packnews-1_24-mailchimp-header-2

Transparent förpackning ger enklare återvinning

Som ett led i arbetet med att minska klimatavtrycket har isoleringproducenten Rockwool förändrat förpackningarna. Något som ökar återvinningsmöjligheterna med 85  procent enligt företaget.
ROCKWOOL förpackning