Dubbel kapacitet på liten yta med Boschs kaffeförpackningssystem

PUBLICERAD: 2 april 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Bosch Packaging Technology lanserar ett vertikalt förpackningssystem för påsar med malt kaffe.

I dagarna lanserar Bosch Packaging Technology tillsammans med Spee-Dee Packaging Machinery ett vertikalt förpackningssystem för malt kaffe. Konceptet kan kort sammanfattas som ett system med dubbla rör på enkelram, som ger fördubblad kapacitet på minimalt golvutrymme och en imponerande kapacitet på upp till 300 lufttäta påsar per minut. Dessutom ger den integrerade vågen minimalt med spill. 

Duplexlösningen tillsammans med Spee-Dees skruvfyllning och en påsenhet från Bosch ger en prestanda som väl svarar mot framtidens krav på höghastighetslösningar. 

Spee-Dee 3600-fyllaren med dubbla skruvar och Bosch SVE 1820 MR kontinuerliga påsmaskin har ett utrymmesbehov på bara 3,6 kvadratmeter. Maskinen är en öppen vertikal form-fill-seal (VFFS) som är enkel att rengöra och underhålla.

Maximal påsbredd är 180 millimeter och kvävgassköljning finns som tillval.
 

Text Katarina Elner-Haglund, redaktör
maskinnyheter nord emballage

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

AI ger Amazon effektivare förpackningar

Amazon har utvecklat ett artificiellt intelligens (AI)-system med namnet Package Decision Engine, som förändrar hur produkter paketeras och levereras över hela världen. Systemet minskar skadorna på transporterade produkter och förbrukningen av förpackningsmaterial.
amazonx

Bryggerinäringen visar signifikanta minskningar i klimatpåverkan från sina förpackningar

Svenska bryggerier fortsätter att minska sitt klimatavtryck i så gott som alla förpackningsslag. Det visar den senaste livscykelanalysen (LCA) av dryckesförpackning från branschorganisationen Sveriges Bryggerier.
framsida

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx