DS Smith slutför förvärvet av österrikiska Duropack

PUBLICERAD: 1 juni 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Österrikiska Duropack ingår nu i brittiska förpackningskoncernen DS Smith plc. Bilden visar Duropacks huvudkontor i Wien.
|”Duropack blir ett starkt komplement till DS Smith”|säger koncernchef Miles Roberts.

Brittiska förpackningskoncernen DS Smith plc meddelar att man nu har slutfört förvärvet av den österrikiska förpackningskoncernen Duropack Group. Köpeskillingen har uppgetts till 300 miljoner euro (ca 2,8 miljarder kronor) och säljare är CP Group 2 BV, som är ett dotterbolag till investeringsbolaget One Equity Partners.
Duropack är en ledande producent av wellpappförpackningar, tillverkade av återvunnet material, och har sina främsta marknader i sydöstra Europa.

”Vi är glada över att fullfölja förvärvet av Duropack, som blir ett starkt komplement till DS Smith och stärker våra möjligheter till ökad tillväxt i sydöstra Europa. Vi ser fram emot att integrera verksamheten i DS Smith-gruppen och är entusiastiska över de utmärkta möjligheter detta innebär för kunder, anställda och aktieägare”, säger DS Smiths koncernchef Miles Roberts.

Duropacks verksamheter består av 14 wellpappanläggningar, två pappersbruk och 18 återvinningsanläggningar i Österrike, Ungern, Bosnien, Bulgarien, Makedonien, Serbien, Slovakien, Kroatien och Slovenien.
Duropacks bruttotillgångar uppgick den 31 december 2014 till 281 miljoner euro och koncernen uppnådde 2014 ett rörelseresultat (EBITDA) på 41 miljoner euro.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx