DS Smith köper familjeägt förpackningsföretag i USA

PUBLICERAD: 7 augusti 2017
UPPDATERAD: 25 januari

”Interstate Resources är ett företag

Förpackningskoncernen DS Smith meddelar att man ska förvärva USA-baserade Interstate Resources – en familjeägd pappers- och förpackningstillverkare med huvudsäte i Virginia.
Förvärvet genomgår just nu sedvanligt konkurrensgodkännande, som beräknas vara klart inom de närmaste månaderna.

”I Interstate Resources ser vi ett företag som delar samma värderingar och principer, som vi gör”, säger DS Smiths koncernchef Miles Roberts

Genom förvärvet säger sig DS Smith kunna bygga ett ännu större och bättre bolag, vilket stärker DS Smiths distributionskedja globalt och gör det ytterligare möjligt för bolaget att leverera till kunder inom ett större geografiskt område.

”Interstate har en mycket erfaren verkställande ledningsgrupp och en bra position i USA, vilket ger en stark bas för långsiktig tillväxt. Vi har sett en tydlig efterfrågan bland kunderna i USA av våra innovativa förpackningar och ser med spänning fram emot möjligheten att få arbeta med Interstate”, säger Miles Roberts.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Efterfrågeökning kräver fabriksexpansion hos Modulpac

Modulpac i Ljungby växer och har nyligen fått flera nya projekt av varierande storlek, både från befintliga och nya kunder. Företaget tillverkare förslutningar till förpackningar. För att fortsätta utvecklas behsva ytterligare fabriksytor.
Modul

Albert Heijn i Holland först med förpackningar av PEF

PEF är ett bioplastmaterial som det pratats om länge. Nu har är det snart dags att kommersialisera materialet. Tidigt ute att använda det i en förpackning blir supermarketkedjan Albert Heijn.
avantium

New Yorks justitieminister stämmer PepsiCo för nedskräpning

New Yorks justitieminister lämnade för några veckor sedan in en stämningsansökan där hon anklagar PepsiCo för att ha skadat allmänheten och misslyckats med att varna konsumenter för miljö- och hälsohot från dess plastförpackningar av engångstyp.
pepsico1x

FunkyPack ska utveckla barriärlösningar för torrformade produkter

FunkyPack är ett nytt, svenskt projekt som ska utveckla smarta barriärlösningar till torrformade produkter. Tekniken att torrforma är etablerad men barriärer är fortsatt ett utvecklingsområde.
Kuddex