DS Smith investerar i modern stansmaskin för 50 miljoner kr

PUBLICERAD: 8 december 2022
UPPDATERAD: 25 januari

En modern Bobst Mastercut med tillhörande bansystem står beredd att tas i bruk vid DS Smith Packagings anläggning i Värnamo. (Bild DS Smith)

Vid sin anläggning i Värnamo har förpackningsproducenten DS Smith Packaging Nordic Region investerat 50 miljoner kronor i en ny modern stansmaskin från Bobst.

För några år sen kom en helt ny maskintyp ut på marknaden, som med sin konstruktion gav möjlighet till både
tryck och stansning med betydligt högre precision. DS Smith såg värdet i att kunna erbjuda marknaden ett högkvalitativt alternativ till offsettryck och investerade år 2014 i en sådan komplett anläggning i sin enhet i Värnamo.

Satsningen på den nya maskintypen slog mycket väl ut, vilket gjorde att DS Smith Packaging år 2016 satsade på en likadan maskin till sin enhet i Mariestad.

Och nu är det dags för ytterligare en liknande maskin till Värnamo. Ytterligare en stans, Bobst Mastercut med tillhörande bansystem, till ett sammanlagt värde av 50 miljoner, är nu installerad och står beredd att tas i drift.

”Marknaden utvecklas och vi med den. Och att vi satsade direkt på den modernaste tekniken visade sig vara ett klokt beslut. Nu går vi vidare på den inslagna vägen”, säger Thorbjörn Sagerström, VD för DS Smith Packaging Nordic Region.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax