Dryckeskartongförpackningar med små volymer

PUBLICERAD: 10 augusti 2015
UPPDATERAD: 25 januari

SIG Combibloc har lanserat combiblocXSlim – en serie med sju vätskekartongsförpackningar i format från 80 till 180 milliliter.|Exempel på färgglada combiblocXSlim-förpackningar|som finns på den asiatiska marknaden.|Småformatsförpackningar med mjölk

På senare år har dryckesförpackningar med volymer under 200 milliliter blivit allt populärare, speciellt i Asien, Sydamerika och Mellanöstern, och den årliga globala tillväxten för småformatsförpackningarna beräknas bli 5,4 procent fram till år 2019.
Nu har schweiziska dryckesförpackningsproducenten SIG Combibloc hakat på trenden och lanserat en serie vätskekartongförpackningar i volymer från 80 till 180 milliliter.

SIG Combiblocs småformatsförpackningar, som går under beteckningen combiblocXSlim, har redan fått ett positivt mottagande på marknaderna i Asien, USA och Afrika och den globala lanseringen fortsätter.

”Globalt har dryckesförpackningar för mindre volymer överlag har haft stor tillväxt i flera år och vätskekartongförpackningar drar nu nytta av den trenden. År 2019 beräknas den globala marknadsandelen för vätskekartongförpackningar, som 2013 var 58,4 procent, ha vuxit till 61,4 procent”, säger Oliver Ihloff, som är produktionsansvarig för combiblocXSlim hos SIG Combibloc.

Den nya serien småformatsförpackningar i vätskekartong från SIG Combibloc finns i volymerna 80, 90, 100, 110, 125, 150 och 180 ml. Företaget skriver i ett pressmeddelande att all sju storlekarna kan fyllas i en och samma fyllmaskin: SIG Combiblocs CFA 1224-36-fyllare, som har en kapacitet av upp till 24.000 förpackningar i timmen.

”Eftersom de sju småformatsförpackningarna har samma bottenstorlek, går byte mellan de olika småformaten snabbt och tar bara några minuter”, säger Oliver Ihloff.

Botten på samtliga sju vätskekartongförpackningar mäter 47 x 32,5 millimeter, vilket ger förpackningarna ett distinkt ”slimmat” utseende.

De små kartongförpackningarna kan användas till ett flertal produkter, allt från mjölk och andra flytande mejeriprodukter till icke-kolsyrade drycker.

Förpackningarna kan förses med förseglade hål för sugrör med diametrarna 6 eller 8 millimeter. Förpackningar med sugrör i den större dimensionen kan användas till krämigare mejeriprodukter, vilka då kan konsumeras direkt ur förpackningen via sugröret.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}